Komoly gondjaim vannak azzal, hogy irigy vagyok más lányokra. Hogy szabadulhatnék meg ettől az érzéstől?
Már egy ideje idegesítenek a környezetemben élő lányok, nem kell, hogy lássam őket, elég, ha képet tesznek ki magukról -sőt, még a saját barátnőimre is féltékeny vagyok, és ez beteges. Anya egyedül tart el minket, így rosszabb körülmények között élünk, nincsenek márkás ruháim, telefonom stb. mint a kortársaimnak. Az itthoni folytonos veszekedések után, ha egy barátnőmnél vagyok (pl. egyszer meghívtak egy közös vacsorára egy étterembe, ahol egyszerre tízen ünnepelték a barátnőmet, végig iszonyú kedvesen és szeretettel beszéltek vele, nem volt vita, vádaskodás stb. -az apja még verset is írt a lányának, amit felolvasott az asztalnál), akkor mardos a féltékenység, hogy nekem miért nincs ilyen vidám családi életem. Nem vagyok kövér, csak nagyon izmos a sok ezdés miatt (vagy ez, vagy a hízás, nagyon hízékony vagyok), ezért zavarnak a nálam kisebb seggű, filigrán kis lányok. Zavar, hogy nekem meg kell küzdenem a pénzemért, ami másnak adott. Folyton úgy érzem, hogy más több figyelmet kap, szebb, vékonyabb, összeszedettebb.
Az iskolai eredményeim jók, rakogatom le a nyelvvizsgákat, de valahányszor sikerélményem van, felbukkan valaki, akinek már háromszor ennyi sikerült (pl. boldog vagyok a matekjegyem miatt, mert négyes, miután rengeteget készültem rá, a barátnőm kirázza a kisujjából az ötöst). Ma például a sírás határára kerültem, amikor láttam facebookon, hogy egy csaj 18. szülinapját úgy ünnepli, mint egy királykisasszony, nekem egy csendes ebéd az egész, nem engedhetem meg magamnak, hogy bulizzak.
Ez a folyamatos irigység és vágyakozás rengeteg energiámat felemészti, és tudom, hogy jogtalan és igazságtalan az egész. Akárhogy próbáltam tudatosan kizárni ezeket a negatív gondolatokat, valahogy mindig visszajöttek. Nem tudok a tanulásra koncntrálni a sok sz.rtól.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy szabadulhatnék meg tőlük?
(Amiket kipróbáltam -rengeteg sport, művészetek (rajz, festés), életmódváltás, jóga)
(Igen, tudom hogy ez itt mind first world problem, vannak afrikai éhező gyerekek akiknek ennyi sincs stb. ez nem segít)
(18/l)
Mondjuk kezdésnek kevesebbet Faszbúkozz :-D
Jól tanulsz, idővel lesz jó munkád,megteremted egy jobb élet lehetőségét saját magadnak.
Amit elérsz, magadnak köszönheted, ez erőt,büszkeséget kell adjon a jövőre.
Szal fejezd be a hisztit,és tedd a dolgod.
hát nem tudom megnyugtat-e, de én is sajnos ugyanígy vagyok..:/ egyszerűen folyton sajnos irigy vagyok más lányokra... legtöbbször a külső miatt, de rengetegszer nálam is ugyanígy a jegyek, vagy ha jobbak nálam, jobban élnek stb...
:(
Megértem azt amit leírtál, hasonló problémával küzdöttem/küzdök.
Tehetsz bármit és mehetsz bárhová a világban, semmi nem fog változni, a legfontosabb az h megtanuld becsülni és tisztelni magad, magadra figyelni a fejlődésedre.
Ugye írod h face stb.. másokra figyelsz hasonlítgatsz de nem mész semmire vele. Egyedi vagy és az életed is egyedi, becsüld amid van.
Összességében találd meg a belső nyugalmad h ne kelljen másokra nézned, bárki lehetsz az életben és bármit elérhetsz de ez a fajta gondolkodás visszafog húzni.
Én személy szerint a hitben találtam nyugalmat (katolikus keresztény).
Hosszú az út de megéri kitartani :)
Az élet változatos, millio lehetöség kinálkozik körülöttünk,csak észre kell vennunk oket.Hogy pillanatnyilag nehéz sorsod van , az azért is jo ,mert ezáltal hozzáedzödsz a nehézségek legyözéséhez.
Az élet NEM igazságtalan. Az élet semmit nem ad
ingyen, de nem is marad ados semmiért.
Saját eletemböl irom
Amikor kiléptem a szülöházbol,és elmentem egy falusi iskolába helyettes matek tanárnak, ( érettségi után ) összesen 1O lejem volt,és egy hétig éltem belöle.Vettem 5 lejért egy kilo gyümölcslekvárt , a többire kekszet, amit beosztottam a hét napra.Azon a héten volt a 19 ik szülinapom,éhesen feküdtem az ágyon, és néztem a plafont...Aztán megjött az elsö fizetés...
A katonaság után elvégeztem esti oktatásban,az almérnöki egyetemet.A rendszerváltás után saját céget jegyztem be,daru ,lift szerelésre, javitasra.És olyan idöszak is volt hogy a bankbol a pénzt reklámszatyorban, egy hétig hordtam haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!