Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Komoly gondjaim vannak azzal,...

Komoly gondjaim vannak azzal, hogy irigy vagyok más lányokra. Hogy szabadulhatnék meg ettől az érzéstől?

Figyelt kérdés

Már egy ideje idegesítenek a környezetemben élő lányok, nem kell, hogy lássam őket, elég, ha képet tesznek ki magukról -sőt, még a saját barátnőimre is féltékeny vagyok, és ez beteges. Anya egyedül tart el minket, így rosszabb körülmények között élünk, nincsenek márkás ruháim, telefonom stb. mint a kortársaimnak. Az itthoni folytonos veszekedések után, ha egy barátnőmnél vagyok (pl. egyszer meghívtak egy közös vacsorára egy étterembe, ahol egyszerre tízen ünnepelték a barátnőmet, végig iszonyú kedvesen és szeretettel beszéltek vele, nem volt vita, vádaskodás stb. -az apja még verset is írt a lányának, amit felolvasott az asztalnál), akkor mardos a féltékenység, hogy nekem miért nincs ilyen vidám családi életem. Nem vagyok kövér, csak nagyon izmos a sok ezdés miatt (vagy ez, vagy a hízás, nagyon hízékony vagyok), ezért zavarnak a nálam kisebb seggű, filigrán kis lányok. Zavar, hogy nekem meg kell küzdenem a pénzemért, ami másnak adott. Folyton úgy érzem, hogy más több figyelmet kap, szebb, vékonyabb, összeszedettebb.

Az iskolai eredményeim jók, rakogatom le a nyelvvizsgákat, de valahányszor sikerélményem van, felbukkan valaki, akinek már háromszor ennyi sikerült (pl. boldog vagyok a matekjegyem miatt, mert négyes, miután rengeteget készültem rá, a barátnőm kirázza a kisujjából az ötöst). Ma például a sírás határára kerültem, amikor láttam facebookon, hogy egy csaj 18. szülinapját úgy ünnepli, mint egy királykisasszony, nekem egy csendes ebéd az egész, nem engedhetem meg magamnak, hogy bulizzak.

Ez a folyamatos irigység és vágyakozás rengeteg energiámat felemészti, és tudom, hogy jogtalan és igazságtalan az egész. Akárhogy próbáltam tudatosan kizárni ezeket a negatív gondolatokat, valahogy mindig visszajöttek. Nem tudok a tanulásra koncntrálni a sok sz.rtól.

Tudna valaki tanácsot adni, hogy szabadulhatnék meg tőlük?

(Amiket kipróbáltam -rengeteg sport, művészetek (rajz, festés), életmódváltás, jóga)

(Igen, tudom hogy ez itt mind first world problem, vannak afrikai éhező gyerekek akiknek ennyi sincs stb. ez nem segít)

(18/l)

2016. márc. 5. 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk kezdésnek kevesebbet Faszbúkozz :-D

Jól tanulsz, idővel lesz jó munkád,megteremted egy jobb élet lehetőségét saját magadnak.

Amit elérsz, magadnak köszönheted, ez erőt,büszkeséget kell adjon a jövőre.

Szal fejezd be a hisztit,és tedd a dolgod.

2016. márc. 5. 19:40
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
Sajnos az élet igazságtalan, különösképpen ebben a korrupt, bűzlő országban. Első körben és talán egyedül csakis azt javasolhatom neked, hogy próbálj minél hamarabb kimenni külföldre (egy liberálisabb országba), akár egyetemi hallgatóként Erasmus ösztöndíjjal, vagy külföldi munkavállalással. Nem azt mondom, hogy külföldön nem fogsz irigykedni a szebb/csinosabb lányokra, de egy más légkörben, más mentalitásban sokkal igazságosabbnak fogod érezni a világot. Olyan emberek között élhetsz, akiknél nem számít, hogy mid van, hanem hogy milyen értékes ember van. Akinek nem pottyant az ölébe minden, annak sajnos jobban meg kell küzdeni mindenért ebben az országban. Tanulj nyelveket (angol és német), fejleszd magadat, ismerkedj hozzád hasonló emberekkel (amíg ki nem mész külföldre) és hidd el, hogy ha addig el tudsz vonatkoztatni azoktól a dolgoktól, amelyek irigységet váltanak ki belőled, akkor minden jól fog alakulni.
2016. márc. 5. 20:02
 3/11 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm, sokat segítettetek.
2016. márc. 5. 20:08
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Gondolj bele abba, hogy ami a facebookon megy, a negyede sem igaz, az ismerőseid is csak azokat nagyítják fel önmagukról, ami nincs is. Így akarnak többek, jobbak, szebbek lenni. Ez a facebook inkább arra jó, hogy meggyűlöld a maradék ismerőseidet is, én erre jöttem rá. Vannak persze normális értékrenddel rendelkező ismerősök, akik aranyosak, de vannak ilyen belül elfojtott, agresszív egyének, akiknek a megosztásait, adatlapját nézve az embernek felfordul a gyomra. Ilyen pl egy barátomé, úgy áll a profilképén mint egy félisten, fotóin a gigalománia, pökhendiség netovábbja van, amikor rákérdeztem, mit csinál, a szokásos régi zavaros kisfiús gagyogása: postán dolgozik, és otthon számítógéppel játszik szabadidejében reggeltől estig...
2016. márc. 5. 22:00
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
Tanulj, tanulj és tanulj!! Az egyedüli és legbiztosabb kiút a nyomorból! A többiekkel pedig ne foglalkoz. Senki nem tud mit tartogat számára az élet.
2016. márc. 6. 00:19
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

hát nem tudom megnyugtat-e, de én is sajnos ugyanígy vagyok..:/ egyszerűen folyton sajnos irigy vagyok más lányokra... legtöbbször a külső miatt, de rengetegszer nálam is ugyanígy a jegyek, vagy ha jobbak nálam, jobban élnek stb...

:(

2016. márc. 25. 00:55
 7/11 anonim válasza:
100%

Megértem azt amit leírtál, hasonló problémával küzdöttem/küzdök.

Tehetsz bármit és mehetsz bárhová a világban, semmi nem fog változni, a legfontosabb az h megtanuld becsülni és tisztelni magad, magadra figyelni a fejlődésedre.

Ugye írod h face stb.. másokra figyelsz hasonlítgatsz de nem mész semmire vele. Egyedi vagy és az életed is egyedi, becsüld amid van.

Összességében találd meg a belső nyugalmad h ne kelljen másokra nézned, bárki lehetsz az életben és bármit elérhetsz de ez a fajta gondolkodás visszafog húzni.

Én személy szerint a hitben találtam nyugalmat (katolikus keresztény).

Hosszú az út de megéri kitartani :)

2016. márc. 28. 13:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az élet változatos, millio lehetöség kinálkozik körülöttünk,csak észre kell vennunk oket.Hogy pillanatnyilag nehéz sorsod van , az azért is jo ,mert ezáltal hozzáedzödsz a nehézségek legyözéséhez.

Az élet NEM igazságtalan. Az élet semmit nem ad

ingyen, de nem is marad ados semmiért.

Saját eletemböl irom

Amikor kiléptem a szülöházbol,és elmentem egy falusi iskolába helyettes matek tanárnak, ( érettségi után ) összesen 1O lejem volt,és egy hétig éltem belöle.Vettem 5 lejért egy kilo gyümölcslekvárt , a többire kekszet, amit beosztottam a hét napra.Azon a héten volt a 19 ik szülinapom,éhesen feküdtem az ágyon, és néztem a plafont...Aztán megjött az elsö fizetés...

A katonaság után elvégeztem esti oktatásban,az almérnöki egyetemet.A rendszerváltás után saját céget jegyztem be,daru ,lift szerelésre, javitasra.És olyan idöszak is volt hogy a bankbol a pénzt reklámszatyorban, egy hétig hordtam haza.

2016. máj. 6. 07:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudatosan figyelj arra, hogy ne mérd magad másokhoz, és hagyd figyelmen kívül a statusz szimbólumokat, mint a márkás ruhák például - a boldogság nem valaminek a megszerzése, hanem a felesleges dolgok elengedése. Koncentrálj a belső értékekre. A legrosszabb ellenségeid sem tudnak annyi kárt okozni neked, mint a saját gondolataid.
2019. szept. 2. 22:03
 10/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm. 21 éves vagyok most, de ismét időszerű a baj.
2019. szept. 2. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!