Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az elítélendő, ha meg akarom...

Az elítélendő, ha meg akarom változtatni a családnevemet? 19f

Figyelt kérdés

Pl bátyám nagyon kiborult rajta, apámnak meg még nem is mondtam.

Részben az az oka, hogy nem jövök ki apámmal, ráadásul ugyanaz a keresztnevünk is és így nagyon zavar.

Másik oka, hogy egy teljesen hétköznapi a családnevem:Szabó.

Komolyan mindig volt 2-3 ilyen nevű osztálytársam.

Bátyám azt mondta, hogy ha megtenném, apám helyébe kitagadna. Ez tényleg akkora nagy baj?

2016. márc. 1. 18:34
1 2
 11/20 anonim válasza:
Nem trolkodni szeretnék, de legjobb tudomásom szerint nyomós indok esetén változtatnak csak nevet. Pl: bűnöző a családban aki miatt az életben negatív dolgokat vághatnak a fejedhez. Ez nem tudom változott-e a pár év alatt amióta egyszer kíváncsiságból rákerestem. Amúgy meg mindenki azt csinál amit akar, tekintve hogy beszámítható nagykorú személyről van szó. (a Szopos nem épp a.legelőnyösebb szerintem, de szíved joga)
2016. márc. 1. 22:40
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Már változott sokat a törvény azóta. Barátom 6 éve változtatott nevet és semmit nem kérdeztek tőle hogy miért. Amúgy ő egyedi nevet választott, amit ő "kreált". Igy csak egy van belőle az országban :)

Ja, és a kérdező nem a Szoposra akarja megváltoztatni a nevét, olvass jobban!

2016. márc. 2. 06:45
 13/20 A kérdező kommentje:
Ötletet adtál utolsó, nagyon jól hangzik egy egyedi név.:)
2016. márc. 2. 07:23
 14/20 anonim válasza:
Szerintem tök mindegy hogy hogy hívnak.A személyiséged a lényeg.De ha akarod szerintem nem gond nevet változtatni..Én ebből sem csinálnék nagy ügyet..Csak hallgassál majd rá...
2016. márc. 2. 12:09
 15/20 anonim válasza:
Bármit megadnék én egy hétköznapi vezetéknévnek.Olyan nevem van,hogy nagyon kevés ember viseli a vezetéknevem.Ritka,és az eredetéről is keveset tudunk,és olyan nyakatekert,hogy ha megkérdezik,egyből betűznöm kell,mert ha elmondom úgy egybe,mindig visszakérdezik,hogy mi is az.Nehéz azért sok helyzetben így élni,főleg akkor,hogyha elírják,vagy a számlára a névhez asszociálnak egy másik szóval (van egy román szó,ami hasonlít rá) és akkor is csak bosszankodás és keveredés.De ha nevet szeretnél váltani,akkor nyugodtan,a te döntésed.De szerintem hiányolni fogod.
2016. márc. 2. 13:58
 16/20 A kérdező kommentje:
Elsőne tuti furcsa lesz nekem is, de csak meg kell szokni.
2016. márc. 2. 14:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Megértelek. Apámmal és az ő családjával való viszonyom miatt már nekem is megfordult ez a fejemben.
2016. márc. 3. 00:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs semmi értelme, azzal hogy megvaltoztatod a neved tulajdonképpen mi változik? Ugyanaz a személy leszel és az apád az apád marad. Ha annyira nem jöttök ki, néhány év múlva elköltözöl.
2016. márc. 9. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:

Mit nem adtam volna egx kellemes és egyszerű névért annó. :D (Szafián vagyok amúgy) most meg a párom vezetékneve miatt is jól megszívtam (Bubenyák) :D

Szerintem ha csak édesapáddal való kapcsolatod miatt akarod akkor semmiképp! Az meg hogy tömeghangzás az hülyeség! Csinálj valami nagyot és kitűnsz a tömegből! ;)

2016. ápr. 6. 22:33
 20/20 A kérdező kommentje:
Mivel a ketesztnevunk is ugyanaz, mindenképp megváltoztatom majd egyszer.
2016. ápr. 7. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!