Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az elítélendő, ha meg akarom...

Az elítélendő, ha meg akarom változtatni a családnevemet? 19f

Figyelt kérdés

Pl bátyám nagyon kiborult rajta, apámnak meg még nem is mondtam.

Részben az az oka, hogy nem jövök ki apámmal, ráadásul ugyanaz a keresztnevünk is és így nagyon zavar.

Másik oka, hogy egy teljesen hétköznapi a családnevem:Szabó.

Komolyan mindig volt 2-3 ilyen nevű osztálytársam.

Bátyám azt mondta, hogy ha megtenném, apám helyébe kitagadna. Ez tényleg akkora nagy baj?

2016. márc. 1. 18:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
Ez tök jó, Szabó . Eszedbe ne jusson megváltoztatni . Mit nem adnék én egy szabó, kovács, takács, horváth, tök hétköznapi, átlagos nevekért . Hidd el ezerszer jobb mint egy feltűnő, nem hétköznapi név . A te neveddel legalább lehet vegyülni, észrevétlenül .
2016. márc. 1. 18:40
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
A mi osztályunkban 4 Szabó, 3 Kovács van, szerintem semmi baj a Szabóval, még ilyesmi, hogy Szabóné jól is hangzik, nagyobb bajban vannak, akiknél ilyen nem hangozna jól, szerintem csak a rossz viszony miatt ne változtass. Rengeteg idő lenne átállnod rá, és a környezetednek is. És magyarázkodhatnál mindenkinek és minden hivatalos közegeben, hogy miért. 'Mert rosszban voltam apámmal' Szerintem ne.
2016. márc. 1. 18:42
 3/20 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy meg fogom változtatni.:)

Én meg azokat irigylem, akiknek olyan jó hangzású nevük van. Nem ilyen egyszerű szürke.

Mondjuk ismerek egy gyereket, akinek az a keresztneve, hogy Szopos, vele mondjuk nem cserélnék.:D

2016. márc. 1. 18:45
 4/20 anonim ***** válasza:
46%

Ne változtasd meg, később úgyis megbánnád.

Szopos??Ez csak vicc ugy-e?

2016. márc. 1. 18:53
 5/20 A kérdező kommentje:

Ez a neve szegény gyereknek.

Biztos, hogy nem fogom megbánni.

2016. márc. 1. 18:58
 6/20 A kérdező kommentje:
szopos marci.
2016. márc. 1. 18:58
 7/20 anonim ***** válasza:
Szegény :)
2016. márc. 1. 19:07
 8/20 anonim ***** válasza:

Ha eldöntötted, hogy megváltoztatod, akkor szíved joga, felnőtt vagy.

Viszont arra számíts, hogy apukád bizonyára nem fog ennek örülni, de ha amúgy is rosszban vagytok, akkor nem fogja váratlanul érni gondolom.

(Egyébként nyilván nem mindegy, hogy mennyire rossz a viszony és miért. Mert nyilván ez csak tovább mélyíti majd az ellenségeskedést. Ezt csak azért írom, hogy gondolj bele a jövőbeni következményeibe is.)

Amúgy megértelek, én is alig várom, hogy megváltoztassam a sajátom, csak nekem annyival könnyebb a dolgom, hogy nőként házasságkötéskor simán meg tudom ezt tenni, anélkül, hogy bárki fennakadna ezen.

A te vezetékneved egyébként szerintem szép hangzású, de tényleg a 4. leggyakoribb az országban. Nekem Fekete, tök depresszív hangulatú, ráadásul nem bírja senki felfogni, hogy a hajszínem ennek ellenére barna, mert az lehetetlen (mi lenne ha szőke lennék?).

2016. márc. 1. 19:15
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

A te neved, te döntöd el, hogy mit kezdesz vele :)

Szívem szerint én is megváltoztatnám a vezetéknevem, mert ritka és irtó bénán hangzik. Én nem is ismerem apámat, tehát emiatt nem kell aggódnom.

De visszatérve ha neked nem tetszik a neved, nincs is olyan kapcsolatotok apáddal, hogy sokat jelentene akkor nyugodtan tedd meg :)

2016. márc. 1. 19:17
 10/20 anonim ***** válasza:
Én is ismerek olyan nevűt, hogy Szopos, szegénynek egyszer le is írták ó-val, hát nem örült. Fiú ő is.
2016. márc. 1. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!