Megtudhatom változtatni a családnevemet német eredetűre?
Figyelt kérdés
Mostani családnevemet eléggé utálom, több indokból, és én felszeretnék venni egy német családnevet, amit az ősöm viselt. De mivel törvénytelen leszármazotja vagyok, így nem vehetem fel? Vagy van ehez valami más megoldás is?2010. márc. 11. 15:45
2/10 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, mert nekünk meg német családnevünk van,és a háború előtt előnévvel volt,utána az előnevet nem engedték viselni. Most lehet-e már visszakérni?
3/10 anonim válasza:
nyomós indokkal meg lehet változtatni a családnevet
4/10 anonim válasza:
bocs, nem bántásból mondom, de ahhoz úgy is kéne beszélned, mint egy "von", különben úgy jársz, mint a Hyppolit, a lakájban Schneiderné.
5/10 anonim válasza:
Én se bántásból írom,de az eredeti iratok német nyelvűek,és benne is van a VON! Pont amiatt nem engedélyezték a háború után az előnév és a von használatát(:
6/10 anonim válasza:
Szia!
Én a napokban készülök beadni a kérvényt erre, mivel nagyapám régen Svájcból jött földbirtokos volt, csak mivel abban az idöben nem nagyon kaptak munkát azok, akik nemesi származásúak voltak, magyarosíttatta a nevét. Én meg vissza szeretném venni az eredeti német vezetéknevemet. Ehhez neked is ki kell töltened egy kérvényt, amit majd a belügyminiszter bírál el, hogy engedélyezi-e vagy sem. És 10.000 ft-ba kerül, tehát nem olcsó. Elöször érdeklödj utána az anyakönyvi csoportnál! Sok sikert!:)
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől a válaszokat. :)
2010. márc. 11. 17:26
8/10 anonim válasza:
ha törvénytelen leszármazottja vagy, úgy kissé bonyolult...akkor kell valamilyen hivatalos igazolás, irat, bármi, hogy tleg ő az ősöd, akinek fel akarod venni a nevét. apum is visszavette a dédapám német nevét, de elég volt az anyakönyvi kivonat a névváltoztatási bejegyzésről, hogy tényleg arról magyarosították.
9/10 anonim válasza:
Elismert a leszármazottjának? Vagy korábbi ős? Szóval tudod igazolni a leszármazást?
10/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ki volt az eredeti felmenőm, (nagyapa), és az ő német eredetű családnevét szeretném felvenni, de ő egyrészt nem él, és nem vagyok hivatalosan az unokája, apámnak is csak nevelő apja volt, tehát az ő vérszerinti apjának a német eredetű nevét szeretném felvenni.
2010. márc. 11. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!