Miért van az, hogy egyes emberekre rászállnak mások?
Nekem van egy ilyen osztálytársam, ha róla van szó a többiek elkezdenek röhögni rajta és mondanak valami hülyeséget, gyakran szekírozzák csak úgy ok nélkül, poénokat gyártanak róla. Szegény fiú meg se mer szólalni mégis rajta poénkodnak, a hangját se hallottam még.
Általánosban évfolyamtársam volt mindig azt láttam, hogy egy szerencsétlen kötözködik vele, a többiek meg kibeszélik és röhögnek rajta.
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell rászállni valakire, itt is biztos vannak ilyen másokat szekáló emberek őket is meghallgatnám.
Talán nem tehet róla de ilyen ingereket vált ki belőlük. Mint mikor van melletted egy labda vagy gurul feléd akkor késztetést érzel, hogy belerúgj.
Én mikor kérdeztem az egyik ilyen gyereket, azt mondta azért csinálja, hogy a másik változtasson azokon ami miatt szekálják. Szerintem is logikus.
Nyilván az igazságtalanság ha valakit olyan dolgokért szekálnak amiken ha megpukkad sem tud változtatni. Aki pedig tudna csak nem akar, az rajta, győzze meg a többit miért nem változtat.
Sajnos az ilyen típusú ember megtalálja azokat, akikbe következmény nélkül belerúghat. Bepróbálkozik másnál is, csak sok esetben kénytelen visszahőkölni. Akik nem tudják megvédeni magukat, azok lesznek a boxzsákok, átvitt értelemben.
Sokan pedig azért csatlakoznak hozzájuk, mert elismerésre vagy közösségre vágynak, vagy éppen arra, hogy ne ők legyenek a következő célpont.
"Szegény fiú meg se mer szólalni mégis rajta poénkodnak,"
Nem MÉGIS, hanem EZÉRT. Ha frappánsan visszavágna, vagy legalább egyszer beverné a pofáját a hangadónak, akkor valószínűleg azonnal abbahagynák a többiek a gúnyolódást. De így, hogy nulla ellenállás van, büntetlenül bármeddig elmehetnek, így nincs ami visszatartsa őket. Én is ilyen nyuszi voltam évekig, milyen hülye voltam... bárcsak lett volna valaki, aki elmondja, hogy az ignorálás SOHA nem válik be, maguktól nem fogják abbahagyni.
Ez nagyon nehéz kérdés!!!
Mondhatnám azt, hogy tudják róla a többiek, hogy ő az áldozat... Ezért... És kihasználják a helyzetét...
Minden emberen lehetne valamiért röhögni és valamiért bántani... A helyzete változhat, ha környezet vált! Én ezt tenném a helyében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!