Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a jellemző a betegesen...

Mi a jellemző a betegesen féltékeny emberekre?

Figyelt kérdés

A brutálisan féltékeny emberekre mi a jellemző?

Mit képesek megtenni? Mi a határ náluk?Meddig mennek el?Hogyan viselkednek a párjukkal?

Beadandót kell írnom, ahhoz szükséges információkat gyűjtök. Köszi.

2016. febr. 13. 01:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

funkcionális érzelmi analfabéták köznyelven bolondok

nincs határ mert sose voltak a hülyeségükért felképelve mert gondosan távol maradtak az átlag embertől mert már tiniként lemészárolnák az idegbajos felesleget

2016. febr. 13. 02:10
 2/11 anonim ***** válasza:
38%

Alapvetően önértékelési zavar.

És annál is, aki ilyennel együtt van.

Mit képesek megtenni?? Bármit. De a beadandód ne velünk írasd meg.....

2016. febr. 13. 02:23
 3/11 A kérdező kommentje:

Természetesen nem velük íratom meg. Kíváncsi vagyok más emberek véleményére, ki hogy látja a helyzetet. Ennyi az egész. :)

Köszi.

2016. febr. 13. 02:33
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Ha ezt tanulod, többet tudsz mint mi.

"Mit képesek megtenni? Mi a határ náluk?"

Ha kicsit is tanultad, akkor tudod, nincs határ, pszichés és fizikai vonalon sem..

Csak remélem, nem orvos akarsz lenni

Egy programozó....

2016. febr. 13. 02:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Onbizalomhianyban szenvednek,onertekelesi zavaruk van,nem kaptak eleg figyelmet,szeretet es torodest gyermekkorban. Vagy erte mar oket egy vagy tobb csalodas.

Mire kepesek? Mindenre. A lenyomozasoktol kezdve (smsek atnezese, hivaslista ellenorzese, facebook/messenger elolvasa) a kovetesig,folyamatos telefonalasig barmit. Sot valaki magannyomozot is fogad.

Van egy osztalytarsam, a parjaval mind a ketten betegesen feltekenyek, tudjak egymas facebook jelszavat,nincs egyiknek sem maganszferaja, olyanon kepesek szakitasig osszeveszni,hogy ki kire keresett ra,kik az ismeroseik, ki milyen kepet lajkolt.

Remelem valamit tudtam segiteni. :)

2016. febr. 13. 04:37
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Betegség.Ha szereted akkor küld pszichológushoz vagy ha Te vagy betegesen féltékeny akkor ne habozz! Én e miatt váltam,mert olyan munkahelyen dolgoztam a párommal ahol nők voltak. A munkakapcsolat az avval jár,ha az ember másneművel is beszélget. Ez állandó vita volt persze elképzelhető,hogy volt benne némi kokettálás is. Kb 18 évig bírtam a szekírozást ,meg a veszekedés már-már tettlegességig is fajult volna és féltem tőle és magamtól is. Tehát olyan emberrel együtt élni nem könnyű.Előbb utóbb tönkre megy minden kapcsolat a beteges féltékenységtől. Tehát szakemberhez kell fordulni.
2016. febr. 13. 05:05
 7/11 anonim válasza:
56%
egyszóval: bolondok. bővebben: szekálnak és beszólnak. tapasztalatból írom
2016. febr. 13. 07:38
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
az ilyen túlzott féltékenységgel bíró férfiak általában még agresszívak is szoktak lenni. mentálprobléma jellemző rájuk. szinte még boltba se lehet egyedül menni, mindenhova kullogna az ember után, mint a kutya. ilyennel nem élnék együtt biztos.
2016. febr. 13. 08:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Rendkívül bizalmatlan, gyanakvó, mindenütt hazugságot és átverést sejt: erős paranoid vonásai vannak ("úgyis hazudsz").

A birtoklási vágy csecsemőkori anya-gyerek problémákon nyuszik. Az ilyen ember - inkább férfi, mint nő, de van mkivétel mindkét oldalon - legsúlyosabb problémája egy olyan anya, aki érzelmileg nem volt elérhető csecsemő - és kisgyerekekkorában illetve inkonzekvensen nyílvánult meg a gyerek felé, ezért az hamar megtanulta, hogy anyuka nem elérhető, és anyukában nem lehet megbízni.

Ezt a pszichés mintát felnőttként kiterjeszti a nőkre, különösen a szeretett (ill. arra a nőre, akitől szeretetet vágyik) nőre. Tudat alatt azt akarja visszajátszani újra meg újra (és ezzel kényszeríteni a társat, hogy jóvá tegye anyuka hiányait), amit maga elszenvedett.

Mivel azonban tudat alatt majdnem mindig pontosan olyan nőt keres magának, mint amilyen anyuka volt, természetesen ez a pótlási kísérlet eleve kudarcra van ítélve. Van kivétel: amikor a férfi és a nő nagyon okos (nem tanult, hanem magas az IQ-ja, azaz a személyisége rendkívül rugalmas), és felnőttként képes átírni a gyerekkori pszichés mintákat. Ehhez azonban szakember segítsége is kell.

A beteges féltékenységben szenedvőkre legjobb irodalmi példa Shakespeare Othello c. drámája.

Ahogy romlik a bajuk, úgy romlik az ítélőképességük és is az önkontrolljuk. Gyakrolatilag a végén ott a teljes összeomlás, de majdnem mindig gyilkosság vagy öngyilkosság az előzménye. Azért ennyire súlyos a kimenetel, mert nagyon korai a lelki seb (csecsemőkor, kisgyerekkor).

A családgyilkosságok, és az ún. kiterjesztett öngyilkosságok mögött is ez áll sokszor.

2016. febr. 13. 08:45
 10/11 A kérdező kommentje:

A negatív hozzászólásokat mellőzzétek... Mint mondtam, érdekel más ember véleménye is.Nem tanulok pszichológusnak, hasonló pályát sem fogok kezdeni.

Köszönöm mindenkinek :)

2016. febr. 13. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!