Szeretnék jövőre Budapestre költözni vidékről van itt még valaki rajtam kívül aki tervezi?
Csak egy tipp ,hogy először szerintem ismerősi körökben érdeklődj akikről azért tudsz egy-két információt ,mert így kicsit veszélyes lehet fölmenni egyedül szerintem. Vagy osztálytársak évfolyamtársak.
Én speciel csak lehetősségként tartom fönt Pesten ,ha a jelenlegi helyen nem fogok találni normális munkát ,de ez csak október-november környékén lenne. 21/f
Csak olyan emberrel költözz össze akiben teljesen bízol. Ahogy mondták, ha meglép az albérletből te járod meg.
Ha van egy kis eszed nem veszélyes Pestre költözni. Beköltözés előtt nézd meg a környéket, nézd meg a lakást, google-maps-el nézd meg mennyi idő bejárni munkahelyre/iskolába tömegközlekedéssel, stb. Mind alap dolog, amit vidéken/kisvárosban is megtesz az ember.
Én nem ezt írtam. Azt írtam, hogy olyan lakásba költözzön, amit szobánként adnak ki. Onnantól tökmindegy, ki a másik bérlő.
Egyszerűen: az álljon a szerződéseden, hogy x lakás x szobáját bérled TE EGYEDÜL a közös helyiségek használati jogával.
Ami NEM JÓ: te és x másik ember bérlitek az adott lakást.
Az első verzióban ha lelép a lakótárs, te akkor is csak a szobát bérled.
A második verzióban ha lelép, onnantól te fizeted a teljes lakást.
Ez egyébként tök független attól, hogy a másik személy megbízható-e. Összeköltözhetsz a legjobb barátnőddel is, ha úgy alakul, hogy el kell költöznie (mert pl. nem jött be a munkahely, a suli, vagy baleset érte az apját és haza kell költöznie ápolni), akkor megszívod.
Az a lényeg, hogy a szerződésben legyen egyértelmű, hogy mik pontosan a TE jogaid és kötelességeid. És ezek ne függjenek mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!