Ti szoktatok álmodozni jómódú világi életről? Esetleg abban éltek?
Szüleim egyszerű emberek, egyszerű életet éltek mindig is, soha nem is törtek ki ebből, de úgy különösebben nem is akartak kitörni ebből. Bár igaz ami igaz, nagyon lehetőségek sem voltak felmerülőben.
A lényeg hogy én ebből ki szeretnék törni, világi életet élni, megtapasztalni azokat a nagyszerű dolgokat amiket a világ nyújtani tud. De mint tudjuk minden pénzbe kerül. Sajnos a foglalkozásommal eléggé mellé nyúltam, nem szeretem, nem is abba dolgozom. Jelenlegi keresetemből még megélni se lehetne egy albérletben, szóval szüleimnél lakik. Ez a helyzet úgy elég nyomasztó, a fejem felett meg nem igazán akart még kilobbanni az a villanykörte, ami a nagy ötlet lenne, amivel megcsinálhatom az életemet.
Más is van így?
Tényleg jogosan fogalmazódott meg az utóbbi mondatod, vagyis ha ez ennyire működik akkor miért nem vagyunk milliárdosok.
Szerintem egyrészt azért mert csak spontán alkalmazzuk az életben, szinte véletlenszerűen. Például a 9. válaszban leírt biciklicsengő bevonzása egyáltalán nem volt célom. Ahogy a 7. válaszoló által leírt balesetet sem tervezte meg hogy be fogja vonzani az életébe.
De lehet tudatosan is alkalmazni, persze jóra.
#11 akkor miért nem pénzt vonzasz az életedbe, ha ez nálad ennyire jól megy. Avagy világbékét, hisz a te gondolataid megtörténnek a való életben.
Ami veled történt csupán a véletlen.
Félreértitek.
Ez arról szól, hogy mit látsz meg. Ő meglátja, hogy a dolgok úgy történnek, ahogy ő akarja. Velem számos esetben van így:
elkésem valahonnan. De nem érdekel, nyugodtan kávézom tovább, csinálom a dolgomat és ilyen-olyan véletlenek folytán (késik a másik fél, hamarabb jön a busz stb.) mindig jól jövök ki belőle. Mert hiszek benne és ha mégis rosszul sül el, akkor meg hiszek benne, hogy ennek így kellett lennie, jobb ez így.
Ettől ez még humbug, de sokkal nyugodtabb az életem, ami viszont elősegíti, hogy jobban érezzem magam.
Ugyanakkor én is álmodozom róla, hogy egy laptoppal dolgozom a világban, onnan, ahonnan éppen kedvem tartja. De ez még nem jött el. Viszont én minden nap teszek is érte, keményen dolgozom és tanulok párhuzamosan, illetve építgetem a dolgaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!