Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kötik korhoz azokat a...

Miért kötik korhoz azokat a dolgokat amiket társadalmilag el kéne érni?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy x valamennyi évesen már több szakmával, diplomával kéne rendelkezni és komolyabb munkával. X éves korba gáz, ha az embernek nincs lakása, jogosítványa, autója vagy nem voltak barátnői stb. Ezeket miért kötik korhoz? Nem mindegy hogy ki hány évesen ér el dolgokat? Nekem pl. 26 éves férfiként nincs szükségem jogosítványra, autóra, mert jól megvagyok nélküle, ha elmegyek valahova ott a tömegközlekedés ami teljesen megfelel nekem és olcsóbb is egyben. Keresztapám is 40 éves korában szerezte meg a jogsiját és akkor lett autója, mert előtte nem volt szüksége rá. Azt látom, hogy sokan azzal versenyeznek, hogy ki hány éves korában ér el ezt azt és ez annyira gyerekes. Sose szerettem a tömeg után menni és most se érzek erre késztetést.
2016. febr. 17. 09:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Szinte semmit se olvastam el.

Mert buták és rendszerben élők.

Csak logikát kövesd. Mindennek adj logikai okot. Ha nincs, ne foglalkozz vele. Logika semmire sem kötelez, így minden ilyen "kéne" ez meg az, ekkor meg akkor, logikátlan.

2016. febr. 17. 14:28
 22/24 anonim ***** válasza:
36%

Nincs semmi sem korhoz kötve. Van egy átlag életkor amikor XY dolgot elér az ember, és ehhez mérik az "elérendő" dolgokat.

Ez átlagkor nem elvárások, hanem lehetőségek alapján formálódott. 18 éves kor körül egyszerűbb megszerezni egy nyelvvizsgát, mert iskolában intenzíven tanulod a nyelvet. 20 éves kor körül egyszerűbb megszerezni a jogsit, mert még nincs nagy anyagi felelősséged, és munkába sem kell járnod. 24-26 évesen érdemes megszerezni az első diplomád, mert még friss a középiskola, és idős szülőről, esetleg családról sem kell gondoskodnod, és így tovább.

Ezek nem elvárások, hanem ideális "korok". Ehhez hasonlítanak kb. mindenkit.

Hozzáteszem, neked ez hátrány, másnak viszont előny. Ha valaki 14 évesen már nyelvvizsgázik, vagy 25 évesen már egzisztenciával rendelkezik több elismerést kap.

2016. febr. 17. 15:25
 23/24 A kérdező kommentje:
Egy ember életében lehetnek olyan szakaszok, ahol olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja ezeket teljesíteni különböző okok miatt. Engem annak idején családi veszteség ért ami miatt idegösszeropanásom volt és lelki beteg voltam több évig, de ezeken kívül ezeregy dolog miatt kilóghat valaki a sorból. Elég rosszul esik mikor valaki a fejemhez veri, hogy milyen kevés dolgot értem el, igaz nem érdekel, ki mit mond, mert megtanultam azt, hogy ilyenkor egyik fülemen be másikon ki, de akkor is rossz érzés.
2016. febr. 17. 15:52
 24/24 anonim ***** válasza:
71%

Ez a normális gondolkodásmód. Egyik fülön be, másikon ki. A kor csak viszonyítási alap mások számára. Nem leszel se több, se kevesebb attól hogy 2x-3x évesen még nincs jogsid.

Az hogy meglepődnek azon hogy xy korban még nincs jogosítványod vagy 2 szakmád, nyelvvizsgád annyit jelent, hogy a kortársaid nagy részének már van. Ettől függetlenül nincs eléd állított elvárás, és senki sem kötelez arra hogy kidobj százezret egy papírra amire még nincs szükséged.

Értem hogy szarul esik, de mindig lesz olyan dolog amivel "le vagy maradva", vagy ami elvárásnak tűnik, te pedig nem felelsz meg neki. Ritka az olyan ember, aki mindent kihúzott a listáról.

Nyilván fontos mások mit gondolnak rólad, de te éled az életed és nem ők, te tudod mire van szükséged, mit akarsz csinálni, és hogy miért nem sikerült az ami többeknek összejött. Kell egy egyensúly a "mások mit gondolnak rólam" és a "mit gondolok magamról" között.

#22 voltam.

2016. febr. 17. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!