Miért kötik korhoz azokat a dolgokat amiket társadalmilag el kéne érni?
Látom, a jogosítványról írtál konkrétan. Így erre válaszolok, nem az általános fő kérdésre.
Minél fiatalabb vagy, annál könnyebb megtanulni vezetni. Ez tény. Ha nincs autód, az se gond. Könnyebb a tudásodat felfrissíteni, ha egyszer autóra lesz szükséged, mint akkor kezdeni az egész tanulást.
Meg ha nincs is autód, akkor is adódhat alkalom a vezetésre, pl. céges kocsi, szülők kocsija, stb.
Fontos lehet a munkához is.
Nálunk is jól lehet közlekedni a városban tömegközlekedéssel. De azon kívül már nem. A környező teleülésekre egy megbeszélésre például nem tudnék elmenni autó nélkül. Pedig ezek még nem is nagy távolságok. Vagy hogy az ország másik végébe kell menni rendezvényre.
De ha te nem akarsz, akkor ne csinálj. De ettől azok még nem rosszak, akiknek van és hasznosnak gondolják.
Egyrészt a végzettség megszerzéséhez azért van egy elvárt élekor, mert ha valaki 40 évesen végez, akkor már semmi esélye, hogy kezdöként bárhová is felvegyék, meg ha ennyi idösen kezd dolgozni, akkor a csala´dalapításból mindenképpen kicsúszik. (Mert annak meg biológiai határai vannak)
A jogosítvány is hasonló téma, ma már a legtöbb (munka)helyen elvárás, hogy legyen, és ha 18-20 évesen szerzi meg valaki, akkor sokkal jobb esély van arra, hoyg tényleg jól fog neki menni, mintha 40 évesen próbálja, akkor már mire meglesz az alaprutinja, addigra már a nyugdíjnál tart.
Az meg, hogy neked éppen nincs rá szükséged csak szerencse, a legtöbb embernek azonban kell, és egyre inkább szükséges lesz, ahogy fejlödik a társadalom.
A jogosítvány egy érdekes téma. Nekem pl van a nevemen 2 autó is, még sincs jogsim 43 évesen.
Emlékszem pár éve venni akartam egy mobiltelefont, és kértek 2 fényképes igazolást. Mondtam a nőnek, hogy ok: hazamegyek az útlevelemért, mert csak a személyim van itt. a Nő erre: Jaj, jó lesz a jogsi is.
Mondom, nekem nincs..
A nő: NIIIINNNCSSS????? Majd felállt, és végig nézett raktam kábé úgy mintha a MIB egyik űrlénye lettem volna. Kicsit berágtam, ezért én elkezdtem a színészi játékomat, hogy
- ÓÓÓÓ édes istenem!!! Adjon egy kést, elvágom a torkom!! Nincs jogsim, számkivetett lettem!! Te jó ég!! Mehetek vissza a laborba, mert egyesek szerint azok nem emberek akiknek nincs jogsijuk..Majd a nőhöz hajoltam, és megkérdeztem tőle.
-diszkriminál kedves??? Mert akkor szóljon...
Szóval én sem értem miért kell korhoz kötni dolgokat.
Ismerek egyébként olyan embert aki 59 éves és jelenleg egyetemre jár. Vagy ismerek olyanokat akik 40-50 évesek, és most érettségiznek.
Mindegy mikor szerzi meg valaki a lényeg, hogy holtig tanul..
43/N
Ez egy jó kérdés, mintha én tettem volna fel. Nekem is feltünt már ez és elég frusztráló dolog tud lenni ez a dolog, pl nekem is egy munkahelyen volt hogy elvárják azt tőlem hogy úgy csináljak valamit, mint egy tőlem mondjuk 20 évvel idősebb, akinek több rutinja van, és akkor én érezzem magamat rosszul h úgy néznek rám, mintha tudnom kéne. Én csak ezt az általánositó mentalitást nem birom az egészbe hogy sokan úgy kezelnek mintha ugyanolyan képességü robotok lennénk, és mindenkinek alap dolog lenne ugyanaz. Ez a rossz a munkahelyekkel is, nem tudnak egyénkénenként bánni az emberrel hogy ki mire képes, csak úgy leb.sszák mindenki elé a dolgot és csinálja. és akkor igy szerezzen az ember mondjuk pályakezdőként tapasztalatot. De én már úgy vagyok vele hogy nem érdekel kinek mi nem tetszik, én meg teszek amit tudok, ha meg nem tetszik valakinek , nem érdekel. vagy áljon oda és mondja meg hogy nem tetszik és akkor ne húzzuk egymás idejét. Amúgy meg mi változna ha letennéd a jogsit ? Semmi. :d az emberek ugyanúgy jönnek megint valami kitalált új nagy marhasággal amibe bele kötnek, az pl ha megszerzed már senkit nem fog érdekelni, hogy megcsináltad. akkor még mondjuk jönnek azzal hogy Miért ilyen jogositványt csináltál.
De ugyan ez észrevehető szinte mindenhol, emberi kapcsolatokban is. Ha nekem valami miatt amiről nem tehetek, elég gyatrán volt kapcsolatom eddig, akkor miért várják el x évesen tőlem hogy kisújból kirázzak minden szociális viselkedést , hogy jol kezeljem a helyzetet ?. Még akkor is ha neked valami nagy előrelépés az nem biztos hogy másnak az, veszel egy virágot egy nőnek mert még nem csináltál ilyet, de ez magadhoz képest nagy előrelépés, viszont erre csak annyit kapsz hogy juj aranyos vagy, és mi van akkor ? semmi. ugyanúgy megy minden tovább. Tehát lényegében ahogy tapasztaltam 2 véglet van, vagy tudsz valamit de nagyon, vagy nem.de kettő között nem adnak helyet a hibázásra emberek
Minél fiatalabb vagy, annál könnyebb tanulni, ez tény. Én 31 vagyok, de én is érzem magamon ezt.
Egyébként nekem nincs jogsim, autóm, egyrészt olyan helyen élek, ahol nem létszükséglet, másrészt még sose álltam úgy, hogy egy autót fenn tudjak tartani. Szóval egy dolog, hogy megvenni lehet, hogy tudnám, de utána még vannak rendszeres költségek.
A lakás a szülőktől függetlenedéshez tartozik. Vannak családok, akiknél jól működik együtt a több generáció, de általában nem ez szokott lenni.
Az iskolák egyéni kérdés. Kinek mihez van affinitása, és mik a lehetőségek. Pl. most jött be, hogy 2 OKJ ingyenes, de központilag meg van határozva, hogy mi. Én korábban elvégeztem egy OKJ-t, de nem volt a támogatott képzések között, illetve ha közte is lett volna, már nem voltam abban a korban, amíg még ingyenes lehetett volna. Én most gondolkodom egy másodikon, hátha ki tudnám használni ezt a lehetőséget, de munka mellett nem egyszerű.
Nézd, a verseny természetes része életünknek.
Aki felismeri, hogy miben tehetséges, és kihoz magából elég sokat (akár tanulással, akár igényes fizikai munkával, akár művészeti vagy sport teljesítménnyel, de mindenképpen sok szorgalommal), az az életben több megbecsültséget kap (elismertség, megfizetettség), mint az, aki csak alapjáraton teljesít.
Aki meg a szorgalom helyett a kényelmet választja, az fogadja el azt is, hogy akár gyengébb képességű, de szorgalmasabb emberek is lekörözik, nekik lesz jobb egzisztenciájuk, jobb nőjük, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!