Mi azzal a baj, ha valaki szakdolgozattal pózol Facebookon?
Ez olyan mint az érettségivel pózolás. Szánalom kategória. És azért mert ez csak arra tartozik aki csinálja és elhiszem öröm de nem hiszem azért kéne képet csinálni mert megvan. És ami még felháborító hogy alatta 100 komment van hogy "gratulálok" még olyanoktól is akiket csak FB-n ismersz és nyaliznak egy sort. És direkt erre van kihelyezve ez a poszt...meg kép...hogy gratuláljanak.
Nem tudom mi lesz a jövő...de talán eljutunk oda hogy az OKJ-s papír és a műkörmös tanfolyam oklevéllel pózolás lesz.
Abban a pillanatban éppen életük főműve. Mint ahogy egy 5 évesnek is élete főműve a Lego-torony, mert még nem csinált jobbat.
Én már láttam műkörmös és cukrász papírral is pózolást. :)
"Ez olyan mint az érettségivel pózolás. Szánalom kategória. És azért mert ez csak arra tartozik aki csinálja "
Nem hiszem, hogy csak arra tartozna. Szerintem volt osztálytársakat igen is érdekelheti, hogy a másik lediplomázott. Vagy anyukám tanár, őt is érdekli, mi lett a tanítványaival. A régi iskolatársak, barátok (én nem hívtam meg a diplomaosztómra, csak családtagokat) mért ne érdeklődhetnének?
Arról, hogy olyanok is nyaliznak, akik csak Facebookon ismerősök:
- ne jelölj be mindenkit, és nem nyaliznak (értem, hogy nem magadra gondolsz)
- a valóságban is csináljuk. Pl. egy barátnőmmel találkoztam a múltkor, pont születésnapja volt, felköszöntöttem. Bemutattam a mellettem álló ismerősömnek, aki szintén felköszöntötte, bár most ismerte meg. A lány mégse válaszolta azt, hogy "te ne köszönts fel, mert téged nem ismerlek!".
"Az, hogy egy átlagos BA/Bsc szakdolgozat maximum négy nap alatt megírható annak, akit érdekel a témája"
Nagy F-szt! Még egy átlag BSc szakdolgozat is rengeteg szenvedéssel jár, még ha érdekel a téma, akkor is. Egy csomó kötelező hivatkozás kell bele(megvan adva, h minimum mennyi, és csak impakt faktoros cikkekből lehet, amiknek nagy része idegen nyelvű), aztán külön irodalomjegyzék, és vagy 5x át kell olvasni, h mindenhol jól hivatkoztál e, és ne legyen plágium(kevesen tudják, de a szakdolgozat plágiumok 90%-át véletlenül követik el).
Aztán figyelni kell a sok rohadt formai követelményre, ilyen betűtípus ,olyan margó, minimum ennyi oldal, maximum annyi oldal, megvannak az arányok, h mennyi % lehet a bevezetés, az irodalmi áttekintés,az anyag és módszerek, meg a befejezés. Helyesírásra kell figyelni(sok rohadt vesszőhiba, külön-egybe írás, és társai amit a world nem javít ki).
Aztán ki kell nyomtatni, be kell köttetni, figyelni sok hülye formai követelményre, h milyen legyen a címoldal.
Meg kell készíteni egy rövid 1 oldalas összefoglalót a szakdolgozatról, amibe be kell sűríteni az egészet.
Rengeteget kell sz-rakodni vele emiatt a sok hülyeség miatt, ráadásul olyan fölösleges nyűg az egész, mert csak egy vacak BSc szakdolgozat, az MSc-n amúgy is kell készíteni egy másikat.
A kérdésre válaszolva , sztem semmi baj nincs azzal, ha valaki szakdolgozattal pózol, bár szerintem teljesen fölösleges, mer most MINEK(???) úgysem érdekel senkit, de mindegy, hát végül is mindenkinek szíve joga, a maga dolga, h mivel posztol. Én mindenesetre nem posztoltam ilyet, eszembe sem jutott, inkább örültem, h végre megszabadultam tőle.
Ja hát kinek mi a nehéz, de az biztos, hogy nem lehet pár nap alatt összedobni, aki ilyet ír, az még biztos nem írt szakdolgozatot.
Bajnak nem baj persze. Amúgy diplomával posztolást jobban megértem, mer az már tényleg egy kész eredmény. A szakdolgozat viszont még csak egy részeredmény.
Amikor a kisgyerek mutogatja a bilit: nézd, milyen nagyot kakiltam! - ez aranyos.
De ugyanez huszonévesen tragikomikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!