Mit jelenthet, ha fiatalként néha úgy foglalkozom a gyerekekkel, mint az anyjuk?
17 éves vagyok, és nagy családom van.
A testvereimmel, illetve a velük egykorú gyerekekkel(csecsemőtől 13 évesekig)is túl anyáskodóan viselkedem.Bar a családban a "pótanya" szerepet töltöm be, mivel édesanyám sokat dolgozik.
Legidősebb testvér vagyok, és néha már kicsit aggaszt a gondoskodó természetem, a túl anyáskodó viselkedésem.
Kialakulhat ez pszichológiai ok miatt, vagy csak nevelés kérdése?
Félek, hogy túlzásba viszem ezt a viselkedést.
Igen, összefüggésben lehet azzal, hogy nagyon sok felelősséget vállalsz át anyukádtól, de a lányok többségében már alapból megtalálhatóak ezek az anyai ösztönök. Van, akiben erősebben, van, akiben kevésbé. És van, aki ezt a környezetében lévő gyerekeken éli ki, van, aki meg például a saját párkapcsolatában, a barátján keresztül.
Szóval ne aggódj, ez teljesen normális! :) Ha magamból indulok ki, akkor pedig azt is mondhatom, hogy sok férfinál ez még pluszpontot is jelent, ha egy lány anyáskodó, gondoskodó természetű :)
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos ezt én sem csak a testvéreimen élem ki, hanem a páromon is. Bár ő örül, hogy gondoskodó és házias vagyok, de néha már neki is egy kicsit sok.
És megkérdezhetem, hogy miben nyilvánul meg számodra ez az anyáskodó viselkedés a pároddal szemben? Milyen tetteidre, szokásaidra mondanád azt, hogy anyáskodó?
2-es voltam.
Kicsit nehéz ezeket összeszedni, mert némelyik nem igazán tartozik bele. De például: van mikor úgy beszélek vele, mint a saját anyja, nyaggatom hogy takarítson, önállósodjon kicsit; babusgatom mint egy kisgyereket; stb.
Általában két véglet van:
-"nyaggatom", hogy végezze el a dolgát
-babusgatom, mindent megteszek helyette (tehát kb "kinyalom a s....t")
De persze nem minden esetben van ez így, mert van miről beszelgetnunk, ő is segít pl. a hazimunkaban, fozesben, de én szoktam ezt a Viselkedést túlzásba vinni.
Ellenben sokszor olyan, mint egy 6 éves, akinek külön el kell magyarázni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!