Botrányos, ahogy az emberek tárgyakhoz ragaszkodnak?
Iphone, autó, luxus kozmetikumok, designer ruhák....és millió egy kép róluk különféle közösségi oldalakon.
Nem lenne gond ezzel, ha nem látna az ember naponta olyan képeket, hogy kettesben a telefonnal, táskával, kocsikulccsal, "életem", "szívem", "szerelmem" címkével ellátva.
Jöhet a kérdés, mégis milyen ismerőseim vannak nekem? Hát, ezen én is elgondolkodtam a minap.
Lehet, csak azért nem értem, mert én nem vagyok gazdag, és alapból se mozgat meg a pénz.
Nekem nincs ilyen ismerősöm, aki ilyeneket írogatna ki, de el tudom képzelni.
Ocsmány világban élünk. Engem amúgy ez nem is zavarna, mindenki szeressen azt amit akar. Engem a környezetszennyezés zavar a háttérben. Mert persze félévente új telefont, meg évente tabletet, laptopot kell venni, a régi meg megy a szemétbe. Pár év és szeméttengerben fogunk úszkálni és ivóvizünk se lesz, mert azt is elszennyezzük...szóval ez engem jobban zavar. Én a fogyasztói társadalmat utálom és szerintem az a botrányos.
Én se értem azokat, akik ennyire ragaszkodnak a státuszszimbólumokhoz. Pontosabban értem, de én nem így élem az életem és kész.
Van egy használt iphone-om, 5 éve vettem 2 évesen, azóta semmi baja. Nem azért szeretem, mert menő, hanem mert egyszerűen profi cucc, a mindennapi munkámat nagyban segíti. Így vagyok a kocsival is, egy három éves BMW-vel járok, mert egyszerűen verhetetlenül profinak tartom a német autóipart. Nő létemre a ruhák és a kozmetikumok kevésbé vonzanak, persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretek igényesen és szépen öltözködni. Ehhez viszont az öt éve vett ruháim is tökéletesek. Ha veszek valamit, próbálom az ár-érték arányt nézni, a vadiúj 200 ezres iphone, az új kocsi, és a havi szintű ruhavásárlás ebbe nekem nem fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!