Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan tudhatom, hogy jó...

Honnan tudhatom, hogy jó ember vagyok e? Minden emberben van rossz is? Meg lehet ezeket változtatni?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokat gondolkozok ezeken a dolgokon. Van egy elképzelésem, egy képem arról, hogy milyen ember szeretnék lenni. De a pillanat hevében ez nem mindig jön össze. Sokszor ingerült tudok lenni, nyers, heves. Bántó. Lusta. Irigy, mérges. Néha hazudok. Néha hülye gondolataim vannak másokról.

Persze ezt egyáltalán nem végletes dolgokban értem, mint pl mások kárát kívánni, mást bántani stb. Ez nekem természetes, hogy rossz, és hogy nagyon messze áll tőlem. De vannak sokkal kisebb dolgok amikben a természetes reakcióm nem épp pozitív. Eldöntöttem magamban, hogy mindenben, mindenkivel teljesen őszinte leszek. De ezt mégsem tudom betartani, mert vannak olyan helyzetek amikor alapból a hazugság jön. Vagy, hogy odafigyelek mindenkire és kedves vagyok, de egy vitában meg tudom bántani a másikat, pedig nem szerettem volna, csak felidegesített és kijött belőlem. Most akkor ez olyan dolog, ami az én személyiségemhez alapvetően hozzátartozik, és el kéne fogadni, vagy olyan amin lehetne változtatni valahogy?

Biztos nem fogalmaztam meg túl jól, igazából nagyon szeretnék egy jó és erkölcsös ember lenni, de sokszor úgy érzem nincsen meg hozzá bennem minden. Ilyen lehetséges? Vagy csak nekem nincs elég akaraterőm változni?

2015. dec. 28. 23:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Meg lehet változni. Ha másképp nem megy számolj el mindig magadban 3ig.

Csak azután szólalj meg

2015. dec. 29. 00:10
 2/3 anonim válasza:

Minden emberben van valami jó. Azok a tulajdonságok amiket felsoroltál ugyanúgy megvannak minden emberben mint benned. Legalábbis én nem találkoztam még olyan emberrel aki alkalmanként nem produkált volna ilyesmi viselkedést.

Szerintem a vitákban az egyik fél, vagy ez vagy az úgyis megbántódik. Fontos,hogy megtanulj te is bocsánatot kérni.

Sajátos életfilozófiám szerint próbálom a lehető legtöbb negatív dolgot kizárni az életemből. Lehet ez egy ember, cselekmény, bármi ami rossz hatással van rám, vagy a kedvemre. Ezt majdnem egy éve döntöttem el, amikor belekeveredtem egy vitába, amit azóta sem sikerült lezárni. Azóta próbálom minden emberben a legjobbat látni, sokkal nyitottabb lettem és a barátaim száma is jóval nőtt :)

Ha tényleg változtatni akarsz a személyiségeden, akkor kezdetnek már az is jó, hogy észrevetted azokat a tulajdonságaidat amik nem helyesek. Ha igazán akarod, akkor képes vagy változtatni ezeken. Sokszor van, hogy engem is felidegesítenek dolgok (család, barátok, iskola) és ilyenkor mindenki mond és gondol csúnyábbnál csúnyább dolgokat. Ez még mindig jobb mintha elfojtanád ezeket és belülről felemésztenének.

A környezetedben lévők mondták már, hogy változnod kéne? Vagy azt, hogy ezek a tulajdonságaid zavarják őket? Hány éves vagy?

Remélem azért tudtam segíteni a hablaty szövegemmel :D

2015. dec. 29. 00:38
 3/3 anonim válasza:

Ez nem azt teszi, hogy nem vagy kó ember. Attól még lehetsz jó ember, hogyha dühös vagy és megbántasz valakit, vagy épp káromkodsz. A jó ember nem attól jó, mert nem követ el hibát, végülis (óriási közhely következik), hibázni emberi dolog.

A jó ember az, aki általában, amikor csak tud jót tesz.

Pld.,ha látsz egy hajléktalant, és adsz neki pénzt, az már jó tett és akkor érdemes adakozni, hogyha teljes szívedből teszed, mert ha pld. úgy adakozol,hogy utána megbánod, mert vennél egy csokit és már nincs pénzed..akkor az már közel sem jó szívűség.

Vagy még az is jó emberré tesz, hogyha törődsz az emberekkel. Itt lehetnek a szüleid, a barátaid, vagy épp egy idegen. Elég ha egy öreg embert átsegítesz az úton, és máris jobb érzés tölt el.

De tudod mi a legfontosabb?

Hogy érezd át.

Ha nem érzed át azt, amiket teszel, hogy az milyen érzés..akkor semmit sem ér, hogy mit teszel, vagy hogy hogyan teszed. Ha nem vagy belül jó, de kívül a jót mutatod..semmit nem érsz vele. Az emberek szemében jó leszel,de saját magadban pedig azt érzed, hogy nem akarod ezt csinálni.

Szóval..itt nem az számít, hogy mi rosszat csinálsz, hanem a jó dolgok, és az érzés. Ez szmáít. A többi nem.:)

2018. jún. 3. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!