Hogy bírjátok, hogy folyamatosan csipog az okos telefonotok?
A modern "elfoglalt ember" :D
Amúgy nekem se viber, se facebook, se semmi ismerkedős, szinkronizálás is ki van lőve. Tulajdonképpen az én telefonom napi 1x csipog, mikor szól hogy tölteni kéne. :D
Én egy telekommunikációs cégnél dolgozom, elég sokat csipog a telefonom különböző okok miatt. Napi 100 hívást bonyolítok átlagban. Én szeretem a fontosabb dolgokat szóban elrendezni, barátnő, barát, stb.. Aki nekem bármilyen felületen bármit is ír, az számomra nem olyan fontos (mondjuk még az sms-t előbbre sorolom). Ilyen messenger és társait már rég letöröltem, ne merítse nekem az akksit. Most egyedül a messengert tettem vissza de csak egyetlen barátomnak válaszolok ott napközben illetve amíg volt barátnőm, de őt is inkább felhívtam ha volt időm mert ugyanannyi idő alatt amíg bepötyögök 1 mondatot, addig megbeszéljük normálisan a dolgot. Egyébként a legtöbb üzenetet csak este olvasom el, van amire nem válaszolok. E-maileknél sokat segít a tárgy és az üzenet első része látszik. Már reflexből szűröm ,hogy mi fontos és mi nem, de elég komoly rendszerek vannak amik segítenek ebben. Ezért van 3 e-mail címem is. 1 céges, egy saját és egy szemetes láda. Utóbbiba mennek az ilyen fórumos meg mindenféle értesítések és hasonlók. Elég nehéz néha rendben tartani a dolgokat, van amikor elúszok mert nincs kedvem mindent elolvasni vagy válaszolgatni, de van amikor napokig vagy hetekig nem keres senki a munkatársaimon kívül. Mostanában nagyon rászoktak néhányan, hogy éjszaka és hajnalban írogatnak nekem messengeren vagy Hangoutson ami alapból az android része vagy jön egy mail, stb... lenémítani nem akarok mindent mert akkor meg azért nem veszem észre ha van valami. Egyszerűen csak kikapcsolom a mobilnetet éjszakára. Ha valakinek valami fontos, akkor felhív. Ami nem fontos, azt meg majd reggel elolvasom :)
Jelen pillanatban valahogy így tudom megoldani. Szóval az ilyen pötyögős dolgokat nagyon minimálisra szorítom amennyire lehet.
Milyen érdekes, mindenki úgy tagadja, hogy állandóan nyomkodja, mint pár éve a tévénézést.
"Nem, nem tudom, mi az a valóvilág, nekem csak háttérzajként megy a tévé, ha nézem, csak Discovery-t."
"Milyen érdekes, mindenki úgy tagadja, hogy állandóan nyomkodja, mint pár éve a tévénézést."
Az EGY dolog, ha folyton csipog a telefonod ha nem használod, és MÁS ha folyton nyomkodod.
Megmondom, én minden órában kezelésbe veszem 2-3 perc erejéig, de azt lehet csendben is, ugyanis lenémítod és bármit mit csinálsz (mármint nem húzod fel a hangját), mert egy hangot sem fog kiadni.
Nos az okostelefonomon azokkal tartom a kapcsolatot, akiket szeretek! Szóval ha csipog, akkor tudom hogy gondolnak rám azok, akikkel egyébként is találkozunk, beszélgetünk és amikor nem vagyok velük, akkor is eszükbe jutok!
Illetve olyanokkal, akikkel a távolság miatt másképpen nehézkes lenne a kapcsolattartás.
A többiek többnyire le vannak tiltva, spam-nek vannak jelölve, stb....
Szóval nem állítom, hogy nem csúszik be egy-két kéretlen tartalom, de többnyire olyanok keresnek, akiknek örülök!
1. kivettem az értesítéshangokat, kivéve hívás és sms.
2. van "csendes órák" funkció vagy mi a szösz, az alatt nem kapok értesítést semmiről.
3. ha nincs szükségem rá, kikapcsolom a netet is.
4. néhányszor ránézek, de nem érzek kényszert arra, hogy azonnal válaszolgassak. akinek fontos mondandója van, lesz szíves felhívni telefonon, aki meg csak csevegni akar és vicces linkeket küldeni, az nem létfontosságú ügy. :D
Amúgy sokan nem tudják kezelni a helyzetet sajnos, nem egy ismerősömnél kellett szóvá tenni, hogy ha már személyesen találkoztunk, ne messengeren emoji-kommunikáljon 20 emberrel, mert szimpla tahóság. Nem azért vagyunk ott, hogy azt nézzük, hogy nyomkodjuk a telefont. :D
Az állandó pittyegés is idegesít, tesóm csaja olyan, hogy állandóan mindenre azonnal válaszol - tuti még kefélés közben is állapotfrissít :D - és mást se hallani, csak pitty-pitty.
Szerintem ez már betegség. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!