Hogyan találjak magamra? 18/f
nincs egy állandó példaképem. van hogy megnézek egy filmet két napig az egyik szereplő aztán semmi. van hogy suliban neha igy viselkedem neha ugy hatha "jobb arc" leszek. mindig másokhoz igazodok és ez valahogy bánt
hogy ürítsem ki a fejem h mindent előlröl kezdjek magamban?
köszönöm a válaszokat :)
Van erre a viselkedésre nekem is élő példám a környezetemből..Ez a "kaméleon" életstílus, és a jelleme teljesen attól függ hogy milyen emberek veszik körbe őt. Azt tanácsolnám hogy keres olyanokat, akik kedvesek hozzád (is)és másokhoz is, és ha tényleg ennyire hajlamos vagy arra hogy átvedd magadra mások tulajdonságait is..Akkor ez semmiképpen sem lesz hátrány ha ilyen emberekkel ismerkedsz vagy időt töltesz velük. :) A kedves barátok pedig hagyni fogják kibontakozni a saját gondolataidat és döntéseidet is, és meglátod hogy mellettük kifog rajzolódni a valódi "önmagad" majd. Vagy találj szintén egy rendes barátnőt magadnak(ha szingli vagy), és lehet hogy utat fog mutatni neked ő is.
De kérlek ne görcsölj ennyire rá arra, hogy saját egyéniséget alakíts ki magadnak, és főleg nem lesz hiteles a külvilág számára. Nem szabad megjátszani magad.
Nekem sincs állandó példaképem,de sok ember van,akire felnézek. szelektálom a tulajdonságaikat amelyek számomra építő jellegűek.
Biztos van egyéniséged,ne nyomd el. Hallgass a saját hangodra,keresd magad.
Magadnak kell megfelelj,nem másoknak. És az iskola..azután kezdődik csak az élet
Ez a példakép kereső mánia nekem is ismerős saját kamaszkoromból meglátsz mongyuk egy filmben egy karaktert és aztmondo "fúú ez nagyon laz vagy kemény (vagy akármilyen) csávó én is ilyen leszek. De be kell látni, hogy ezek mesterkélt karakterek és általába nem hétköznapi szituációkban ezért nem alkalmasak példaképnek de vedd figyelembe azt is, hogy miért épen azok a szimpatikus karakterek számodra amelyek ugyanis ez is sokat elárul rólad mivel azét akarsz hasonlitani rájuk mert a személyiségük vagy stilusúk valamely részével vagy tudsz azonosulni vagy egyetértesz de nem 100% -ban ezért is változik olyan gyakran az aktuális példaképed.
De a tanácsom semiképen sem az lenne, hogy több karakterből próbáld öszebarkácsolni a sajátod. Ehejet innkább próbáld meg obiektiven elemezni magadat, például ved számba a jó és rosz tulajdonságaidat, hogy miben vagy tehetséges és miben vagy béna vagy esetleg próbáj a neten személyiségteszteket kitölteni ( de azok eredményét se vedd kézpénznek) de igy legalább arra rájöhetsz, hogy mi az ami biztosan nem te vagy. Szóval lényegében ahejet hogy erőszakal próbálsz személyiségjegyeket beépiteni a saját semélyiségedbe innkább próbáj kizárásos alapon rávilágitani a valódi vonásaidra és azokat hagyd kibontakozni majd megerősiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!