Huszonévesek, ti is teljesen elszakadtatok a tini fiatalok kulturájától olyan 19-20 éves korotok körül? Nem érzitek magatokat vénembernek, mert olyan gyorsan változik a populáris kultúra?
Néha látok vendégségben gyermekes családnál vagy a TV-ben kapcsolgatás közben ilyen 3D animációs rajzfilmekből részleteket, azt se tudom, hogy eszik vagy isszák. Ezekkel az egész estés dolgokkal is így vagyok pl. hallottam a múltkor valami Minion-okról, de kb. ennyit tudok róla.
Nem tudom mi az a High School Musical, Hannah Montana, Jonas Brothers és Violetta csak tudom, hogy ezek menők most vagy menők voltak nemrég.
Valahogy sokkal közelebb érzem magam a Kádár-rendszerbeli kultúrához, pedig pont a rendszerváltáskor születtem, de az én kiskoromban (90-es évek) is ilyen rajzfilmek mentek inkább pl. Kisvakond, Magyar Népmesék, később amikor bejöttek az amerikai rajzfilmek azok is teljesen mások voltak hangulatra és tempóra pl. Dexter, Hé Arnold stb.
Tini koromban is más témájú, hangulatú sorozatokat néztünk a barátainkkal, ha meglátok egy mai tini sorozatot, egyszerűen sokkolóan furcsa, hogy milyen témákkal foglalkozik, ha meglátok egy gyerekmesét, azok meg olyan felpörgött tempóval, össze-vissza cselekményekkel történnek, ez felugrik, az felrobban, kék-piros stroboszkóp villódzás, ordítás, hogy követni nem tudom a cselekményt.
25 éves vagyok, de időnként úgy érzem magam mint valami időutazó a múltból, vagy valami nagypapa, annyit változott minden durván 10 év alatt.
Ti ezzel hogy vagytok? Ha van kistesótok vagy fiatalabb gyerekes család a rokonságban, akinél tapasztaltok ilyet, akkor mit szóltok a mai sorozatokhoz, mesékhez, mentalitáshoz?
Én azt veszem észre, hogy a kortársaimmal és olyan emberekkel, akik a 80-as vagy 70-es években voltak fiatalok sokkal jobban ki tudok jönni. Hiába volt kommunizmus meg teljesen más élet valahogy úgy látom hogy 1970-2000 között kevesebbet változott a világ, mint 2000-2010 között.
"Nem tudom mi az a High School Musical, Hannah Montana, Jonas Brothers és Violetta csak tudom, hogy ezek menők most vagy menők voltak nemrég. "
a Disney csatorna műsorai.
47 évesen erre alszom, kedves, aranyos sorozatok, és nem lesz tőlük rossz álmom :)
Ne izgulj, a lényeg nem változott. Most nősz fel, de lesz majd gyereked, és megint képben leszel :)
Halkan jegyzem meg, a Mézga Géza sorozat örök klasszikus, és gyakorlatilag mindent megtettem, hogy a sorozatot begyűjtsem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!