Olvas ma még valaki klasszikusokat? Írók, költők művei, amelyek nem férnek bele a populáris kultúra kategóriájába?
A klasszikus és a populáris szerintem egymást átfedő kategóriák. Rejtőt például ma már klasszikusnak tartják, emellett viszont nagyon is keresett.
Én olvasok mindent, ha van rá módom. Valamelyest célzottan is, mivel sok klasszikust, főleg a bődületesen hosszú oroszokat még nem olvastam. És könyvtáros leszek, szóval illene ismernem mind.
Kedves Utolsó válaszoló!
Nem ide tartozik ugyan a kérdés, mégis fel kell tennem. Van még kereslet ma könyvtárosokra?
Szerintem van, és valamennyi mindig lesz is. Nem tartom valószínűnek, hogy például az OSZK anyagát, ami a teljes magyar kultúrát és tudományt felöleli, valaha is elpusztítanák. Tehát az lesz, tehát valakinek gondoznia is kell. Az más kérdés, hogy hány embert tud eltartani ez a szakma, és hogy én ezek közé tartozom-e majd. Mert az tény, hogy a könyvtári munka egyre nagyobb része digitalizálható, automatizálható.
Úgyhogy a biztonság kedvéért van két másik szakmám is. Ezen kívül valószínűleg egy-két éven belül elkezdek egy másoddiplomát - egyrészt mert érdekelni kezdett a közgazdaságtan, másrészt mert tény, hogy piacképesebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!