Lányok voltatok már így, ilyen helyzetbe?
Figyelt kérdés
Olyan lányokal szeretnék beszélni privátba ha lehetséges akik voltak már ilyen helyzetbe. Van 1 (20 év alatti) ismerősőm aki öngyilkos lett volna. Ez nem történt olyan rég, azóta felépült testileg, de vagdosa magát, illetve vannak mély pillanatai. Bennem elégé megbizzik és nem akarom a bizalmát elveszteni, de nem tudom hogyan segítsek neki. Sajna csak pár embere számíthat. Ha valaki volt ilyen helyzetbe és tudna segíteni hogy-hogy is segítsek, tanácsot adni. Sokat segíthetne.2015. dec. 10. 19:17
1/5 anonim válasza:
Nem voltam ilyen helyzetben, de keress fel egy pszichológust, kérj tanácsot, hogy mit tegyél.
2/5 anonim válasza:
Psziciátria bennfekvősen, bár lehet h egy megfelelő gyógyszerbeállítás is segít. Tehát irány a pszichiáter!
3/5 anonim válasza:
Ez nem a te felelősséged. Pszichológushoz, pszichiáterhez kéne járnia, kibeszélnie magából ami nyomja, esetleg csoportterápián ismerkednie olyanokkal, akik hasonló dolgokon mentek keresztül, de túl akarnak lépni. Kevés az, ha te meghallgatod, hisz szinte semmi élettapasztalatod sincs és szaktudásod sem. Így nem sokat tudsz tenni érte, viszont sérülhetsz lelkileg.
4/5 A kérdező kommentje:
pszichiáter és pszichológus 2 külőn fogalom és szakma.
Pszichológus jár, de olyan dolgokat is elárul nekem amit a pszichológusának nem, én az életébe részt veszek vagy vehetek, de egy pszichológus nem látja őt csak hallja. Nem fogom őt cserbe hagyni. Elég jó ember ismerő vagyok és rendkívül türelmes. Látom rajta ha valami nincs rendben még akor is ha nevett, elég jól ismerem, de nem tudhatom a gondolataid és nem lehetek vele minden percben.. Az érzéseit szeretném megismerni és megérteni a világ nézetétt azoknak akik voltak ilyen helyzetbe
2015. dec. 10. 19:44
5/5 anonim válasza:
Pszichológus egy idegen, biztos nem fog egy idegennek teljesen megnyílni,nemtom miért kell ezt erőltetni. Én orruknál fogva vezettem a pszichológusokat. Beszélgess sokat az ismerősöddel, próbálj lelket önteni belé. Menjetek el szórakozni néha, vagy keressetek olyan elfoglaltságot, ami nagyon leköti,h ne legyen ideje gondolkodni. A halál úgyis eljön, nem kell siettetni. Az élet egy játszma, mindenkinek meg kell találnia a küldetését. Állhat ez abból is,h állatokat mentesz, vagy életük végéig segítesz a szüleidnek. Beszélgessetek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!