Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valaki el tudja magyarázni...

Valaki el tudja magyarázni KULTURÁLTAN, LESZÓLÁS ÉS SZEMÉLYESKEDÉS NÉLKÜL, hogy miért kisebb bűn növényeket ölni, mint állatokat?

Figyelt kérdés
Aki csak sértegetni tud, ne írjon. Aki szeretné, hogy megértsem, az legyen szíves, magyarázzon is, ne csak elvárja, hogy mindenki megváltozzon attól, hogy odaírja, hogy "ekkora baromságot".
2015. dec. 10. 16:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%
Ez hülyeség. Egyiket se bűn megölni, ha nem csak funból teszed. Étel kell az embernek....
2015. dec. 10. 17:14
 12/22 anonim ***** válasza:

Mert tudományosan még nem bizonyított, hogy a növények is éreznek, ha nem is úgy, mint az emberek és az állatok.

(persze, persze, könnyebb azt mondani, hogy tuti, de tutiratuti, hogy nem, mert én a nagy vegán megaszondom).

Egyébként ha egy növény életét veszed el, azzal ugyanúgy életet veszel el, bármilyen furin hangzik.

A többi megítélés kérdése.

De ne is menjünk a növényekig: bűn-e agyoncsapni egy szúnyogot?

2015. dec. 10. 17:31
 13/22 anonim ***** válasza:
Ki tudja, lehet ugyanugy fáj a rózsaszálnak,amikor levágunk egy szálat, mintha nekem az ujjamba vágna valaki.Es miért vágjuk le, hogy vázába tegyük.Lehet nincsenek idegei, lehet más van nekik.
2015. dec. 10. 17:31
 14/22 anonim ***** válasza:
A növényeknek nincsen idegrendszerük, mint az állatoknak. Egyébként én is hasonlóan gondolkodom mint te, nekem se azzal van bajom h megesszük az állatokat, hanem azzal ahogy tartják őket szinte minden nagyüzemben. Személy szerint én csak olyanokat eszek meg akik kevésbé tudnak ragaszkodni az emberhez (pl csirke, pulyka, hal), nálam itt a határ.
2015. dec. 10. 17:33
 15/22 anonim ***** válasza:
Kár ezzel a témával foglalkozni,hiszen eléggé felkavaró.
2015. dec. 10. 17:42
 16/22 A kérdező kommentje:

Szerintem egy témával se kár foglalkozni, csak mert felkavaró, ennyi erővel semmi fontossal ne foglalkozzunk.

"A növényeknek nincsen idegrendszerük, mint az állatoknak."

Hátha máshogy is lehet érezni, de mint mondtam, nem az a lényeg, hogy fáj-e neki.

Köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy azért más is így látja, mint én. Persze nekem nem baj, ha valaki nem így gondolja, csak az háborított fel, hogy rögtön el lettem könyvelve butának.

2015. dec. 10. 18:05
 17/22 A kérdező kommentje:
Egyébként én olvastam olyan ismeretterjesztő dolgokat, ahol azt állították, a növények is éreznek, de ezeket nem is mertem már felhozni.
2015. dec. 10. 18:07
 18/22 anonim ***** válasza:

18:07

Igen én is hallottam róla.pl.egy terméshez csak akkor nyuljunk hozzá, ha már leesett a fáról.

2015. dec. 10. 22:57
 19/22 anonim ***** válasza:

"A növénynek nincsen tudata, nincsen idegrendszere, így nem érez fájdalmat."

Az új kutatások fényében ez kezd megdőlni.

Tudatot, idegrendszert jelenleg nem tudnak meghatározni a tudósok, de félelmi reakciókat mutatnak növények - olyanok is, amelyeket közvetlenül még nem bántott senki, csak másik növény figyelmeztette kémiai anyagok kibocsátásával. Mint a prérikutyáknál a vészjelzés, és máris iszkol mindegyik az alagútba. Csak a növény nem tud elmenekülni, mert még kiszolgáltatottabb.

Szerintem nem bűn sem növényt, sem állatot ölni, hanem egy kényszer ahhoz, hogy ne magadat öld meg. Ilyen hely a Föld. Az viszont vétek a természet ellen, hogy akár növényt, akár állatot pusztán szórakozásból, szükségtelen és aránytalan szenvedést okozva, vagy egyéb önérdektől vezérelve pusztíts el.

2015. dec. 10. 22:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Mivel a növény nem védekezik, és így nem szenved annyira. Egyébként szerintem egyáltalán nem bűn egyiket sem megölni. Így működik a természet: a legerősebb faj(esetünkben az ember), fönnmaradása érdekében megöli a gyengébbeket, ezt látjuk az állatvilágnál(ragadozó megeszi a kisállatot, kisállat a növényt), és néha a növények között is(pl.: tapló elszívja a tölgytől a tápanyagot).
2015. dec. 11. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!