Valaki el tudja magyarázni KULTURÁLTAN, LESZÓLÁS ÉS SZEMÉLYESKEDÉS NÉLKÜL, hogy miért kisebb bűn növényeket ölni, mint állatokat?
Mert tudományosan még nem bizonyított, hogy a növények is éreznek, ha nem is úgy, mint az emberek és az állatok.
(persze, persze, könnyebb azt mondani, hogy tuti, de tutiratuti, hogy nem, mert én a nagy vegán megaszondom).
Egyébként ha egy növény életét veszed el, azzal ugyanúgy életet veszel el, bármilyen furin hangzik.
A többi megítélés kérdése.
De ne is menjünk a növényekig: bűn-e agyoncsapni egy szúnyogot?
Szerintem egy témával se kár foglalkozni, csak mert felkavaró, ennyi erővel semmi fontossal ne foglalkozzunk.
"A növényeknek nincsen idegrendszerük, mint az állatoknak."
Hátha máshogy is lehet érezni, de mint mondtam, nem az a lényeg, hogy fáj-e neki.
Köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy azért más is így látja, mint én. Persze nekem nem baj, ha valaki nem így gondolja, csak az háborított fel, hogy rögtön el lettem könyvelve butának.
18:07
Igen én is hallottam róla.pl.egy terméshez csak akkor nyuljunk hozzá, ha már leesett a fáról.
"A növénynek nincsen tudata, nincsen idegrendszere, így nem érez fájdalmat."
Az új kutatások fényében ez kezd megdőlni.
Tudatot, idegrendszert jelenleg nem tudnak meghatározni a tudósok, de félelmi reakciókat mutatnak növények - olyanok is, amelyeket közvetlenül még nem bántott senki, csak másik növény figyelmeztette kémiai anyagok kibocsátásával. Mint a prérikutyáknál a vészjelzés, és máris iszkol mindegyik az alagútba. Csak a növény nem tud elmenekülni, mert még kiszolgáltatottabb.
Szerintem nem bűn sem növényt, sem állatot ölni, hanem egy kényszer ahhoz, hogy ne magadat öld meg. Ilyen hely a Föld. Az viszont vétek a természet ellen, hogy akár növényt, akár állatot pusztán szórakozásból, szükségtelen és aránytalan szenvedést okozva, vagy egyéb önérdektől vezérelve pusztíts el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!