Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek miért jellemző,...

Szerintetek miért jellemző, hogy üzletekben eladók, éttermekben személyzet- gyakran bunkó, nagyképű, lekezelő, nem kedves, nem udvarias és kézséges. -Magyarországon? Ha már nem tanították ezt meg nekik, a főnökeik miért nem várják el tőlük.

Figyelt kérdés

Éltem külföldön (AUsztria, Németország, Anglia) éppen ezért lep meg mindig újra és újra ez, ha belebotlok ilyenbe. Túl tudok rajta lépni, nevetek rajta de azért..

Persze, előfordul itt is kedves, és van üzletlánc, ahol ez észrevehetően elvárás), de leírhatnék több szitut az ellenkezőjére.

2015. dec. 8. 14:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem, az osztrákok, németek, amerikaiak sem mondják többet a bitte-t vagy a please-t, mint a magyarok a kérem-et.

Én inkább úgy láttam, hogy minél kisebb a hely, annál többet hallani akárhol, és a nagyvárosokban hagyják el. Talán észre sem veszik.

Mondjuk étteremben kártyával fizetni nem is nagyon illik, hiszen van díja is, azzal mi lesz. Nem lehet a borravalót sem diszkréten adni; nem is tudom.

2015. dec. 17. 04:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!