Az emberek nagy része miért iszik alkoholos italokat?
Nem igazán értem, hogy az íze vagy a hatása miatt isszák ezeket? Én nem szoktam ilyeneket fogyasztani, csak ismerősök unszolására megkóstoltam néhányat, de egyik sem jött be. A sör keserű, a bor stb.-nek is van egy - számomra - kellemetlen mellékíze, amit az alkohol ad nekik.
A hatás pedig szintén nem vonz, szeretek ura lenni a cselekedeteimnek, tiszta tudattal rendelkezni. Esetleg ezzel menekülnek el a valóság, rossz életük elől?
Azt meg végképp nem értem, hogy miért számít manapság menőnek az, ha valaki öntudatlanságig lerészegedik? Nem, hogy az emberek megvetnék az ilyeneket, de az ilyenek a haverok előtt még büszkék is, hogy "hogy beb-sztam" a hétvégén.
Kérdező, nem tudom, mire számítasz. Eleve megvan a saját véleményed az egészről, akkor minek kérdezed az embereket? Személy szerint én nem szeretem az ilyet, amikor kimondod, hogy "jajj, fujj, minek ez, meg torz elmeállapot stb." - ezek igazából elég béna és nevetséges érvek a részedről is. Én elfogadom, hogy nem szereted, de akkor minek kell azokat provokálni, akik szeretik? Fogadd el te is őket és kész. Ehelyett itt mindenféle értékítéletet mondasz (implicit módon), pl. hogy aki szereti az alkoholt, nem ura a cselekedeteinek. Ez hülyeség, ostoba lesarkítás, már ne haragudj.
Személy szerint én szeretem az alkoholt, persze csak mértékkel iszom, majdnem minden nap megiszok 2 sört. Mást nem nagyon iszok a sörön kívül, bár szeretem a whiskyt is, kb. félévente egyszer veszek egy üveggel, amikor megkívánom. Az íze is jó, szeretem a hatását is. De ennél többről van itt szó, a sörivás nálam amolyan szokássá vált, minden este, amikor már nincs semmi dolgom, nézek egy filmet stb. és mellé iszok egy-két sört. Részeg sem leszek tőle, csak ad egy jó, kellemes érzést és a fáradtság mellett nagyon jól tud ez esni. De a tudatomnak ugyanúgy ura vagyok és a tudatom is tiszta marad :D Részeg már nagyon régen nem voltam, nem is vágyom rá, ez is olyan dolog, hogy aki normálisan iszik, annak semmi baja nem lesz tőle. Van, akinek hozzátartozik ez a mindennapjaihoz és kész, nem értem, minek ezt firtatni. Amikor társaságban vagyok, akkor is hozzátartozik a hétvégi stb. estékhez az ivás, de ebben sincs semmi. A jó hangulathoz nem árt a sör, ha van. Lehet, hogy te nem így látod, de ettől nem kell azt lefikázni, aki igen.
"Ami még szóba jön: felső kategóriás whiskey, esetleg kézműves sör."
Meg a 400 forintos 3 tablettás Tokaji :D
Hatása: nevetés, indokolatlan vigyorgás, a világ szebb lesz, az embereket jobban fogod szeretni, viccesen botladozol :)
Ritkán érek el negatív hatást, mert megtanultam inni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!