Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az baj ha úgy kívánom Az...

Az baj ha úgy kívánom Az alkoholos italokat, mint a kiszáradásban lévő ember a vizet?

Figyelt kérdés
Régebben majdnem minden héten ittam egyszer legalább, mostanában nem nagyon és szinte sovárgok érte probléma vagy csak szakítsak rá időt de félek hogy aztán erősödni fog ez a vágy kisebb kihagyások után? Mit csináljak? 17/f
2015. aug. 8. 02:48
 1/6 anonim ***** válasza:
mondjuk ne igyál és ne próbáld "elterelni a figyelmet" drogokkal, abszintal
2015. aug. 8. 03:38
 2/6 anonim ***** válasza:

17 eves koromban en megakartam valtoztatni a vilagot, titanokkal akartam harcolni, tele voltam eleterovel, sikereim voltak a sportban, orrba-szajba csajoztam es ugyamugy kivaloan ereztem magam a boromben.

Mit csinalj? Legyel 17 eves es ne majmold a felnotteket, nem ettol leszel ember.

2015. aug. 8. 10:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Elég negatív mind két hozzá szólás, itt nem arról van szó hogy egy iszákos tizen éves megörül a piáért hanem egy 17 éves fiatal ember aki probálja alakítani az életét nyitott szemmel jár, tanul mint egy rendes fiatal gyerek aki a kelleténél jobban kívánja a finom italokat és azt kérdeztem baj e ez, lehet ebből alkoholizmus vagy csak tulságosan kedvelem a finom nedüket.
2015. aug. 8. 13:14
 4/6 Mojjo ***** válasza:

Attól függ, milyen célból iszol. Ha tényleg a "finom nedűket" kívánod, és kulináris élvezetek hajszolása céljából, mint gasztronómiai élmény, akkor az több, mint rendben van - az alkoholnak van egy kultúrája, és az alkohol 100%-ban beletartozik a gasztronómiába, kiemelt helyen. Szóval ilyen céllal, mértékletesen fogyasztva nem gond, heti egynél többször sem.

Ha lerészegedés az ivás célja, és a lerészegedést kívánod, az tökmás, akkor lehet baj.

2015. aug. 8. 14:16
 5/6 anonim ***** válasza:

"Az értelmiség előtt két út van: Az egyik az alkoholizmus. A másik járhatatlan."

[link]

2015. aug. 9. 14:46
 6/6 teelapo válasza:

Sajnálom, de ez biztosan alkoholizmus. Az alkoholizmus legfőbb ismertetőjegye a sóvárgás az alkoholos ital után. A mennyiséget heti 100-300g alkohol körül húzzák meg. 40%-os alkoholból ez kb 1 liter (egy hét alatt összesen).

De ha az erős hiányt érzed, az már biztosan alkoholizmus. Nagyon le kellene jönni róla valahogyan. Az igaz, hogy a gasztronómia része, de az addiktológusok szerint az alkohol "keményebb" (jobban rombolja a szervezetedet és jobban függőséget okoz) mint pl a marihuána. És és láttam alkoholistát meghalni 50 éves kora körül..a kórházban az utolsó pár hónapja nagyon csúnya volt. Nem akarnék olyat magamnak.. Pl:

[link]

2015. nov. 15. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!