Az baj ha úgy kívánom Az alkoholos italokat, mint a kiszáradásban lévő ember a vizet?
17 eves koromban en megakartam valtoztatni a vilagot, titanokkal akartam harcolni, tele voltam eleterovel, sikereim voltak a sportban, orrba-szajba csajoztam es ugyamugy kivaloan ereztem magam a boromben.
Mit csinalj? Legyel 17 eves es ne majmold a felnotteket, nem ettol leszel ember.
Attól függ, milyen célból iszol. Ha tényleg a "finom nedűket" kívánod, és kulináris élvezetek hajszolása céljából, mint gasztronómiai élmény, akkor az több, mint rendben van - az alkoholnak van egy kultúrája, és az alkohol 100%-ban beletartozik a gasztronómiába, kiemelt helyen. Szóval ilyen céllal, mértékletesen fogyasztva nem gond, heti egynél többször sem.
Ha lerészegedés az ivás célja, és a lerészegedést kívánod, az tökmás, akkor lehet baj.
"Az értelmiség előtt két út van: Az egyik az alkoholizmus. A másik járhatatlan."
Sajnálom, de ez biztosan alkoholizmus. Az alkoholizmus legfőbb ismertetőjegye a sóvárgás az alkoholos ital után. A mennyiséget heti 100-300g alkohol körül húzzák meg. 40%-os alkoholból ez kb 1 liter (egy hét alatt összesen).
De ha az erős hiányt érzed, az már biztosan alkoholizmus. Nagyon le kellene jönni róla valahogyan. Az igaz, hogy a gasztronómia része, de az addiktológusok szerint az alkohol "keményebb" (jobban rombolja a szervezetedet és jobban függőséget okoz) mint pl a marihuána. És és láttam alkoholistát meghalni 50 éves kora körül..a kórházban az utolsó pár hónapja nagyon csúnya volt. Nem akarnék olyat magamnak.. Pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!