Átlagosan egy ember hány felest tud meginni 55 fok körüli pálinkából?
Ez így megválaszolhatatlan.
Egyrészt az embereknek elképesztően eltérő a tolerancia szintjük, ismerek olyat, aki 1 liter tömény után is viszonylag képben van.
Én 2 decitől lerészegedek.
Másrészt a képszakadás egyéni dolog. Van, akinél közepes részegségnél is előfordul.
Én nem bírok annyit inni, hogy kiesne akár egyetlen másodperc is.
Előbb alszom el, vagy iszom magam ájultra.
De ha ébren vagyok, akkor semmit nem felejtek, akármennyi alkohol után sem.
És elég sok ilyen ember van!
Ha az "ember"-t, mint az emberiség egészét érted, és feltételezzük, hogy a 18 éven felüliekre gondolsz, akkor én körülbelül 1-2 felest mondanék.
Hz az "ember" alatt egy átlagos, 30 év körüli, jó kondiban levő, magyar, 100 kiló körüli férfit értesz, akkor 10-12 felest tippelnék.
(Mindkét esetben feltételezve, hogy egy-egy feles között nem telik el 20-25 percnél több idő, és 5 cl.)
#5: Hoppá. Ilyen sokan vannak, akik egyet se bírnak? Én totál kezdő leánykaként határozottan megéreztem hármat, de annyi. Egyszer pedig 5 után abszolút semmi hatást nem éreztem, bár azt azóta sem értem, máskor egy sör enyhén érződik, vagy egy deci tokaji, az trükkös ital...
10 feles szerintem már simán képszakadást okozhat egy nem túl rutinos ifjoncnál. 1 literbe bele lehet halni, ha gyorsan történik.
Ezek lightosabb felesekre vonatkoznak, 55 fokosból egy kicsit kisebbek az értékek, de úgyis nagyon szórodnak. Az is számít, mit evett az ember előtte, hangulat, miegymás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!