Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek nagy része miért...

Az emberek nagy része miért iszik alkoholos italokat?

Figyelt kérdés

Nem igazán értem, hogy az íze vagy a hatása miatt isszák ezeket? Én nem szoktam ilyeneket fogyasztani, csak ismerősök unszolására megkóstoltam néhányat, de egyik sem jött be. A sör keserű, a bor stb.-nek is van egy - számomra - kellemetlen mellékíze, amit az alkohol ad nekik.

A hatás pedig szintén nem vonz, szeretek ura lenni a cselekedeteimnek, tiszta tudattal rendelkezni. Esetleg ezzel menekülnek el a valóság, rossz életük elől?

Azt meg végképp nem értem, hogy miért számít manapság menőnek az, ha valaki öntudatlanságig lerészegedik? Nem, hogy az emberek megvetnék az ilyeneket, de az ilyenek a haverok előtt még büszkék is, hogy "hogy beb-sztam" a hétvégén.

2015. dec. 8. 11:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én szeretem az ízét :))
2015. dec. 8. 11:32
 2/19 anonim ***** válasza:
61%

A tiszta alkoholnak NINCS íze - szóval amit érzel, az más.

Emellett valószínüleg valami olcsó vackot próbáltál, ami csak arra jó, hoyg hullarészegre igya magát, az aki issza.

A JÓ alkoholos italoknak kellemes, jelegzetes íze van, és azért szokás inni, mert ízlik, nem pedig azért, hogy berúgjon töle az ember. (Aki részeg lesz, az nem tud inni és kár belé a jó inöségü ital.)

2015. dec. 8. 11:41
 3/19 anonim ***** válasza:

Én csak az íze miatt.

Mondjuk nem vagyok egy nagy fogyasztó, általában ünnepi ebédek/vacsorák végén egy-két kis pohár jó minőségű bort iszom. Ami még szóba jön: felső kategóriás whiskey, esetleg kézműves sör.

Nagyon sok éve már, hogy nem ittam annyit, hogy ne legyek teljes mértékben ura a cselekedeteimnek. (Boldogult egyetemista éveimben kétszer előfordult, hogy túllőttem a célon).

Az elmúlt 10 évben jellemzően a maximum az a kicsit felszabadultabban csevegő állapot volt, amivel még bármilyen kultúrtársaságban meg lehet jelenni. Nem menekülök ezzel semmitől, nincs rossz életem, boldog vagyok, aminek része a szeretteimmel/barátaimmal együtt étkezés és a fenti nagyon csekély mennyiségű alkoholfogyasztás.

A baj az, hogy a fiatalok nem tanulnak meg kulturáltan inni.

2015. dec. 8. 11:44
 4/19 anonim ***** válasza:

"A tiszta alkoholnak NINCS íze - szóval amit érzel, az más. "

Lehet, de mégis minden piában benne van ugyanaz az "alkohol íz", ami azonnal öklendezésre kényszerít.

Szaga sincs akkor, mégis érzed, ha tömény tiszta alkoholba szagolsz.

Én egyedül a minőségi alapanyagokból készült koktélokat tudom meginni úgy, hogy ne essen rosszul.

2015. dec. 8. 11:48
 5/19 anonim ***** válasza:
Én szintén nem bírom az ízét, ami igenis van neki, van inkább aroma tök mindegy egy borzasztó élmény a szájban, orrban. Sosem értettem hogyan bírják így tolni az emberek. Sokszor nagyokat csodálkoznak, hogy felnőtt létemre nem iszom velük egy felest, úgy néznek rád mintha földönkívüli lennél, fura az egész.
2015. dec. 8. 11:52
 6/19 anonim ***** válasza:
Van, aki az íze, van aki a hátsa miatt, van, aki mindkettő. Én általában a hatása miatt iszom, és nem értem mi ez a szöveg, hogy szeretsz ura lenni a cselekedeteidnek, tiszta tudattal rendelkezni, mert attól még hogy iszok meg részeg leszek, nekem ugyanúgy tiszta a tudatom, nem iszom le magam a sárga földig. Tisztában vagyok vele, hogy mit csinálok, soha nem csináltam még semmit ittas állapotban, amit ne csináltam volna meg józanon is. Másnapos sem voltam soha életemben. Ha valaki ésszel iszik (mértékkel), akkor ki tudja használni az alkohol pozitív hatásait anélkül, hogy másnap fejfájással és megbánásokkal ébredne fel!
2015. dec. 8. 11:53
 7/19 anonim ***** válasza:
Némelyik sör elég fincsi, és akad, amelyiktől a másnaposság is kimerül annyiban, hogy dehidratált vagy, tehát vizet kell vedelned, és megoldottad. A hatását szeretem, amikor masszázzsal felérő magaslatokig lelazít, és amikor dől belőlünk a találékonyság. Amikor sok, akkor nem jó, ezért is maradnék a sörnél: tudod, hogy elég, mert többet sétálgatsz ki, mint szeretnél.
2015. dec. 8. 13:37
 8/19 anonim ***** válasza:

Én íze miatt iszok de csak sört.

Nagyon ritkán iszok és mindig csak annyit, ne érezzem meg alkohol hatását.

Manapság nem logikus viselkedés menő nem logikus személyeknél.

Van aki nem tudja átérezni élete nyomorúságát alkohol miatt igen. De ez személyfüggő. Ha tudni szeretnéd kérdezd meg személytől aki éppen iszik és érdekel téged válasza.

2015. dec. 8. 13:48
 9/19 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, de érdemi válaszuk az volt, hogy "csak, mert jó". Na, ettől légy okosabb. :o)
2015. dec. 8. 19:01
 10/19 anonim ***** válasza:
Tényleg jó amúgy, legalábbis rövid távon mindenképpen, ésszel pedig még talán összességében is.
2015. dec. 8. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!