Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szociopata "szeretnék" lenni?

Szociopata "szeretnék" lenni?

Figyelt kérdés

Olvastam egy könyvet, amit egy szociopata nő írt, és nagyon sokszor magamra ismertem az életszemléletében, viselkedésében, stb. Utána még sokat olvastam az antiszociális személyiségzavarról, egy fórumon beszéltem szociopatákkal, és úgyszintén nagyon sok jellemvonásom egyezett az övéikkel. Sőt, gyakran szinte ugyanazok a problémáink voltak.

Tény, hogy sok olyan tulajdonságom van, amik erre a személyiségzavarra jellemzők. Viszont, (bár ezt nem mondhatom biztosan, mert nem hiszem, hogy elég mélyre néztem magamban hozzá) más "szükséges" tulajdonságok úgy érzem, hogy nincsenek meg bennem.

Ennek ellenére "örülnék", ha biztosra vehetném, hogy szociopata vagyok. Talán azért, mert ez valamilyen szinten magyarázatot adna arra, hogy mit miért teszek/érzek.

Szerintetek érdemes biztosra menni, mielőtt túlságosan beleélem magam ebbe a szerepbe? Vagy inkább próbáljam meg figyelmen kívül hagyni?

2015. nov. 19. 14:37
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#18, és te honnan tudod, hogy például amit te szégyenként élsz át, azt más nem érzi sokkal nagyobb intenzitással úgy, ahogy te azt el sem tudod képzelni? Magadban kialakítasz egy definíciót, és utána azt hiszed, hogy tudod, mi az. Én is sokáig azt hittem, hogy tudom mi az az érzelmi empátia, amíg jobban el nem gondolkoztam rajta.
2015. nov. 20. 12:39
 22/22 Ridamov ***** válasza:
1. válaszoló. te az ég világon semmit nem tudsz erről. nem tudod mi játszódik le a fejünkben. én pl népszerű vagyok viszonylatban jó tanuló mert 4-es 5-ös. a barátaim is a népszerű kategóriába tartozik( a többség ) mégis full szociopata jellemem van 99,9% ban. lehet hogy szociopata vagy. Lenne kedved beszélni?
2018. márc. 2. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!