Szociopata "szeretnék" lenni?
Olvastam egy könyvet, amit egy szociopata nő írt, és nagyon sokszor magamra ismertem az életszemléletében, viselkedésében, stb. Utána még sokat olvastam az antiszociális személyiségzavarról, egy fórumon beszéltem szociopatákkal, és úgyszintén nagyon sok jellemvonásom egyezett az övéikkel. Sőt, gyakran szinte ugyanazok a problémáink voltak.
Tény, hogy sok olyan tulajdonságom van, amik erre a személyiségzavarra jellemzők. Viszont, (bár ezt nem mondhatom biztosan, mert nem hiszem, hogy elég mélyre néztem magamban hozzá) más "szükséges" tulajdonságok úgy érzem, hogy nincsenek meg bennem.
Ennek ellenére "örülnék", ha biztosra vehetném, hogy szociopata vagyok. Talán azért, mert ez valamilyen szinten magyarázatot adna arra, hogy mit miért teszek/érzek.
Szerintetek érdemes biztosra menni, mielőtt túlságosan beleélem magam ebbe a szerepbe? Vagy inkább próbáljam meg figyelmen kívül hagyni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!