Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék kevésbé görcsös...

Hogyan tudnék kevésbé görcsös és szorongó lenni?

Figyelt kérdés

Már gyerekkorom óta megvan ez a tulajdonságom, hogy néha csak úgy minden komolyabb ok nélkül rámtör a szorongás, néha magam se tudom megfogalmazni, hogy miért. Szüleim vittek pszichológushoz is, de én ezt a tulajdonságomat szégyelltem egy idegen előtt emiatt nem nagyon tudott mit kezdeni velem.

Ahogy felnőttem ez a görcsösségem megmaradt és az élethelyzetemhez mérten hol erősödött, hol csökkent, de soha nem múlt el. Néha direkt igyekeztem kilépni a konfortzónámból, de a sikerélmény mindig rövid volt, követte egy újabb szorongás, tehát hosszabbtávú fejlődést soha nem éreztem.

Úgy irigyeltem az ilyen laza embereket, akik soha nem aggódnak semmi miatt, szeretnék én is ilyen lenni mert néha nagyon utálom magam emiatt.

2015. nov. 18. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Előbb utóbb remélhetőleg összeakadsz magad félékkel, akikkel megérteted magad, addig is keress valami elfoglaltságot.
2015. nov. 18. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:

tipikus esete annak, amikor a szülők alulértékelik a gyereket, nem bíznak a tudásában, mindig a rosszat keresik benne.

Rendbe kell tenned az életed, lépj ki a komfortzónádból ahányszor csak tudsz. Ne egy-két alkalom alatt várj átütő sikert, hanem évek alatt

2015. nov. 18. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben átérzem a helyzeted. Sajnos én is ilyen vagyok.
2015. nov. 18. 18:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Keresni kéne egy jó szakembert: pszichológust vagy pszichiátert. Nem irigyelni kell másokat, hanem tenni magadért.
2015. nov. 18. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!