Mindig félek, ha ügyintézésről van szó. Lehet ezen változtatni?
Nagyon köszönöm a válaszokat, azért megnyugtat, hogy nem csak én vagyok ilyen idegeskedős :D
Hátha én is "kinövöm". Még csak 19 éves vagyok, lehet hogy ezért? :)
Én is ilyen voltam. Még ha az orvostól kellett időpontot kérni is megkértem inkább mindig anyut, hogy tegye meg helyettem.
Ma fiatal felnőttként egy középvezetői székben ülök és ezt egyértelműen nem tehetem meg. Állandóan a telefonon lógok, amit még mindig nem szeretek, ha kényes témáról van szó, de már nem esik nehezemre vad idegent felhívni, bármilyen ügyben.
Az ügyeimet is simán elintézem és bátran az ügyintéző képébe mondom, hogy fogalmam sincs miről beszél, ha valójában nem értem mit is akar tőlem. A banki ügyekhez pl. totálisan hülye vagyok, így ha valamilyen takarékot akarok nyitni, vagy értékpapírt venni, akkor kb. három különböző bankba, három ügyintézőhöz ülök le és mondom el neki, hogy én ehhez nem értek és világosítson fel hogy is mennek a dolgok. Ha harmadszorra sem értem meg, akkor harmadszorra is hazajövök úgy, hogy csak "tájékozódtam", de végül semmit nem intéztem. Alszok rá egy párat, tanácsot kérek számomra fontos emberektől.
Szerintem semmi ciki nincs ebben. Ha a munkám során valaki kérdéssel jön oda hozzám, én is segítőkészen válaszolok, elvárom másoktól is, hogy így álljanak hozzám. Ha egy szolgáltató/ügyintéző bunkón áll hozzám, akkor én is úgy állok hozzá, esetleg ott is hagyom. Ennyi... Volt már rá példa, hogy a (hagy ne nevesítsem) villanyszolgáltatónál vártam egy órát a soromra, majd flegma, bunkó stílussal találtam szemben magam. Finoman felhívtam rá az ügyintéző figyelmét, hogy én itt egy fizető ügyfél vagyok, aki várt egy órát a sorára és nem gondolom, hogy tettem volna azért, hogy ilyen hangnemben kelljen velem beszélni.
Ergo igen, én azt mondom lehet önállóságot tanulni és kell is, mert ha most még mindent el is intéznek helyetted, eljön az az idő, amikor már nem foghatják a kezedet és akkor fogod igazán nagyon nagy bajban érezni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!