Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van meg olyan ebben a vilagban...

Van meg olyan ebben a vilagban aki hazassag utan szeretne elveszteni szuzesseget?!

Figyelt kérdés
csak en tartom felhaboritonak h a 14-17 evesek csak a szexre pialasra es a fuvekre hajtanak? ez sztem szanalmas es undorito h ilyenek vannak es van aki mar 12 evesen kezdi :/ :0 :S

2015. nov. 8. 13:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A magam részéről nem kívánnám kritikával illetni az előttem szólót, illetném inkább egy finom forrócsokival, ha szereti és ha teljesen véletlenül nem tartózkodik Földünktől rendkívül sok fényévnyi távolságra. A plátói szerelemnek mint tudjuk nincsen határai... Aposztrofálva exponálnám ugyanakkor: "Kivételek mindig vannak, de mi a helyzet azokkal a lányokkal, akik lelkileg sérülnek?" Nos igen, a lelkileg sérült lányok. Éppen ezen töprenkedtem ma kora délután, hogy sajnos valóban mennyire sok lelkileg sérült lánnyal lehet vagy lehetetlen találkozni. Fennkölt s magasztos beszélgetésünknek esetleg velejét képezhetné annak megvitatása (ha van egyáltalán hozzá megfelelő vitakultúránk), hogy utóvégre mégis miért van egyre inkább elviselhetetlenné váló világunkban ekkora és ennyi hihetetlenül elmérgesedett gyűlölködés. Valóban szörnyűséges látni mindazt a rengeteg csalárdságot amellyel egyesek pillangóröptű, bársonyosan szelíd leányok felé fordulnak, hogy viráglelküket orvul megtörjék, liliomaikat gonoszul megtiporják és így tovább... Hát hová tűnt a világból az érzékiség, a szeretet? Hová tűntek mind a szép szavak, amelyekkel egykoron drága, virágporral behintett leányainkat dicsőítettük, tündöklő szépségüket Násfa hercegnő aranykoronájához hasonlítottuk? Hová tűnt Hripszime elbűvölő énekhangja Khor Virap (kolostor az Árát hegy lábánál) harangjai közül és hová tűntek Pampinea, Fiammetta, Filomena, Emilia, Lauretta, Neifile, Elisa és a további csodásan finom, fennségesen bájos udvalhölgyek gyengéd történetei? De jaj, kiknek is beszélek, hiszen az emberek ma már a saját kultúrájuk gyökereit sem ismerik igazán! Kik ezek az alpári pernahajderek, akik leánylelkekre éheznek és megnyomorítják azokat? Sátánian bánnak velük és törik–zúzzák a harmatos hölgylelkeket mint tékozló, lezüllött fenegyerekek kővel a kirakatüveget. Hát már Párizs sem szent ezeknek? Sem Firenze vagy Verona macskaköves utcái? A purgatóriumot hozzák el s nem léphetünk ellenük? "Kizökkent az idő; - ó, kárhozat! / Hogy én születtem helyretolni azt." Borongósak az éjszakák, a gyűlölet fellegei folytogatják a sejemfényű teliholdat s nincs egyetlen költő sem, aki sárbatiport mézédes leányaink tündérlelkeit megvígasztalná! Ó, borzalom és megint csak borzalom, hová tűnt el a rózsatövekből az üdítő szerelem? Ez már majdnem a világvége vagy valami más ismeretlennek a kezdete... Leányok, öltözzetek damasztba, skófiumba, csipkébe és énekeljetek, táncoljatok! Szlídítsétek meg ezt a fenekestül felfordult, gyötrelmes világot! Köszi! :-)
2015. nov. 19. 21:13
 12/19 anonim ***** válasza:
tudjuk ***nincsenek*** határai...
2015. nov. 19. 21:19
 13/19 anonim ***** válasza:
táncoljatok! ***Szelídítsétek*** meg
2015. nov. 19. 21:25
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Tévedsz.
2015. nov. 21. 08:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Rövid az élet hosszú a sír, sámfázzon mindenki amennyit bír!
2015. nov. 21. 09:36
 16/19 anonim ***** válasza:
54%

Kedves ann1922, egészen pontosan mire gondoltál, hogy mely paragrafusokban tévedek? Nyilván igazad van, csak pontosítsd kérlek, megtisztelő lenne... Ha már Te is költő vagy, mi költők tartsunk össze... Amint látom egyszerre több dologról is megemlékeztem, habár nem tagadom, amikor elektronikus papírra vetett fenti soraimat szellemi szabóságom optimizmusát kissé megrontotta egy palack ökológiai termesztésből származó körtebor. Az olyan mint az almabor, csak körtéből van és finomabb. Hát igen, Coelho erre azt mondja, hogy az a normális, akit bolondokházában pihentetnek, mert nem elég őrölt ahhoz hogy tudja:

az életben sámfázni kell,

az embernek szentség a mell,

kardot hordunk magunk ellen,

Isten nevet rajtunk fennen.

Dícsőség, mennyben az Istennek,

Dícsőség, menj be az istenhez.

Azt hiszem ez most egy istenes költemény volt. Habár eredendően nem annak szántam. Mindazonáltal továbbra is dícsőség legyen a 19 éves lányoknak, pláne ha 1922 van írva a születési anyakönyvi kivonatukba. Hümm, mindig is szerelmes akartam lenni egy ilyen tündöklő 19, 20 vagy 21 éves lányba. Mindig is plázakönyvesboltok zegzugos kávézóiban akartam csokis kávét inni velük, vagy bohém cukrászdákban csokitortát enni tejszínhabos tejitalokkal... Édes csókokkal párhuzamban... Vagy rejtelmes párizsi (nem a felvágottra gondolok) hotelszobák barokk foteljaiban édeskés, vibráló jellegű fehérbort szürcsölgetni... Ha csak közben fel nem robbantanak pokoli kreatúrák... Ó igen, a költészet az több, az messzire lát és remél, mint mosdókagyló alatt lavórban a törött szárnyú kisvarjú...

2015. nov. 21. 11:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

ann1922!

Teljesen átlagos, normális 19 éves lány vagy. Mint amileyn én is voltam ennyi idősen. Teli idelizmussal, romantikával, és két lábbal a föld felett jársz.

Ez életkori sajátosság, ne hibáztasd magad érte. De azt hiszem, a témát illetően kicsit el vagy tévedve.

"Már elnézést de milyen szöveg ez, hogy a két ember nem passzol össze? Épp ez ennek az egésznek a lényege, hogy kialakul a két ember között valami bensőséges és meg tudják oldani a problémákat."

Na az ilyen mondatokból szűröm le. Eleve kezdjük ott,hogy nem attól fog kialakulni bensőséges kötődés két ember között, hogy nem szexelnek. Ellenkezőleg viszont később is, a házasságodban is,a szex hiánya, vagy a szexuális problémák porig rombolhatnak egy társas kapcsolatot.

Nem csak két véglet létezik a világon, jelesül, hogy már 15 évesen a diszkó wc-jében szexel valaki a fél várossal, vagy házasságig vár vele (arról már nem beszélve, hogy egyre későbbre tolódik a házasság időpontja).

A szexualitásnak megvan a maga kultúrája, ugyanúgy, ahogy van kultúrája az étekzésnek, a társas érintkezésnek, a tisztálkodásnak, és megannyi más, sokkal hétköznapibb dolognak, miért pont a szexnek ne lenne? Mert egy zsidó-keresztény kultúrkörben élünk, és itt azt nevelték belénk évszázadokon keresztül, hogy ez egy bűnös dolog, amit maximum gyermeknemzésre illő használni, a nőnek tilos élvezni, beszélni nem lehet róla, a nő meg valami tárgy, egy portéka, aminek akkor igazán magas az értéke, hogyha szűzen adják férjhez.

Tudtad, hogy bizonyos keleti kultúrákban nincsenek csúnya szavak pl a nemiségre? Ahogy a mi nyelvünkben nincsenek a nemiszervekre, vagy a szexualitással kapcsolatos fogalmakra sokszor megfelelő szavaink,úgy máshol erről ugyanolyan természetességgel beszélnek mint bármi másról? Én tapasztalatból mondom, hogy ez a helyes, járható út, végre kultúrálódni, tanulni, művelődni, félretenni a szégyenérzetet, bűntudatot, és megfelelő felvilgosítást, és nevelést adni a következő generációknak. Én 20 éves elmúétam, mikor elvesztettem a szüzességemet,és nem váltogattam soha a partnereimet úgy, mint a fehérneműt, vagy a zoknit, mégsem tartom jó dolognak, ha házasságig tartogajták.

A fenti mondatoból kiderül, hogy tényleg annyira tapasztalatlan vagy, hogy el sem tudod képzelni, hogy létezik olyan, hogy két ember jól megérti egymást, aztán az ágyban mégis problémák garmadával kell szembenézniük. Ezek közül-ha szerencséjük van-lehet hogy lesznek olyanok, amiketmeg tudnak oldani, de nagyon sok mindent nem lehet. Mindig azzal jön az ilyen gondolkodású ember, hogy addig van alkalma kiismerni a másikat emberileg, és az elég. Egyrészt, megsúgom nem elég, másrészt még csak nem is a másikról van itt szó. Te ismered magad szexuális szempontból? Ha soha nem csinálod, úgy nem valószínű, pedig ez a legfontosabb része. Amikor ennyi idős voltam,és szűz, én is gondoltam sok mindent a férfiakról, meg magamról, ma már csak rázom a fejem, vagy nevetek, hogy lehettem ennyire tudatlan. És kemény árat is fizettem érte, mert valamilyne szinten én is burokban éltem, és a valóság ezzel köszönőviszonyban sincs. Hidd el, ha majd elkezdesz szexuális életet élni, évek múlva megdöbbensz, mennyire nem ismerted magad, és mennyi mindent gondoltál tévesen saját szexualitásodról. Ez nagyjából olyan, mint az önismeret, ill. annak hiánya.

Nagyon nagy hibát követtem volna el, ha szűzen tartom magam egy frigyig, de ebbe nem akarok belemenni-engem is rá akartak beszélni.

Nem kell foglalkozni a sok közönséges, prosztó emberrel, akik tárgyként kezelik egymást, ide is írogatnak már tizenévesen olyan kérdéseket, hogy leesik az állam, valóban az emberek szexuális kultúrája a béka segge alatt van. De nem kell a másik végletbe sem esni, mert lehet partnered, elég idős vagy már, akitől elvárhatod, hogy hosszan, nagyon hosszan udvaroljon, megismerd lépésről lépésre, és megfelelő érzelmi biztonságban felfedezheted magad, és egymást. Csak úgy és annyira, amennyi majd jól esik nektek, de ez egy tanulási folyamat. Jót fog tenni, kiegyensúlyozottabb leszel, és semmi nem kötelező, ami nem eisk jól, de ne zárd ki végérvényesen. A szex nem bűn..ahogyan ma megélik, és ábrázolják az valóban siralmas, de találd meg az egészséges utat, és válassz magadnak olyan férjet, akivel életed végéig az ágyban is boldoggá tudjátok tenni egymást, mert hidd el, ide nem akarok regényt írni, de rengeteg kellemetlen meglepetés érheti az embert, gyakorlatilag, ha nagy szerencséje van, lehet hogy nem, de én szerenscére nem bíznék egy olyan komoly, és életre szóló döntést, mint a házasság.

2015. dec. 8. 00:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó és anni1922 (remélem jól emlékeztem és így van:D)

Én is azon a véleményen vagyok, hogy házasságig jó várni, bízom benne, hogy nekem és a barátomnak sikerül.

Én is kiemelném ezt a mondatot a két ember össze nem passzolásáról: utolsó, amit ennek kapcsán írtál, sztem max csak akkor van létjogosultsága, ha házasság előtt éppen csak megfogják egymás kezét, esetleg néha van egy szájra puszi, de egy hosszabb csókolózás során azért kiderül, hogy a másik milyen, megvan-e az összhang, ilyenek.

A másik, hogy abszolút nem tudom elképzelni azt az opciót, pedig elég kreatív embernek tartanak, hogy két ember szereti egymást, 110% lelki társak, évek óta együtt vannak, lemondtak a korai szexről a házasságuk minőségének

a javára, szinte érzik egymás gondolatait, annyira egy húron pendülnek, majd az esküvő után úgy fekszenek le egymással, hogy mindkettejük célja a párjuk boldoggá tétele és a felé érzett szeretet kifejezése, aztán "jaaaj valami nem tökéletes váljunk el!" valami annyira nem klappol, hogy negatívan pecsételné meg a házasságuk kimenetelét.

2018. ápr. 8. 10:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Akkor kérdezz meg egy szexològust: pl a libidò mértéke is különbözhet. Az elején mikor tombolnak a hormonok még át lehet hidalni, de mikor beáll az élet a normális vágányra kibukik ki milyen normál esetben: van aki naponta, van akinek meg a heti egy is elég. Ezt lehet, hogy furcsa, mert tapasztalat hìján vagy, de előfordul.

Ez az egy levegőt szívnak nagyon cuki, ezért mondtam hogy érzem a naiv romantikát a szavakbòl, de tudod ez az egy levegő ez a felfokozott állapot, ez egy idő után elmúlik és mindenhol onnan jönnek a kihívások... Ha majd nincs bizsergés, nincs egy levegő csak a monoton hétköznapok, meg eltelik sok év, na akkor éleződnek ki a szexuális problémák is.

De nem akarlak lebeszélni, én majdnem belementem, de az hosszú történet, itt nem akarok offolni.

2018. máj. 8. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!