Miért hiszik azt egy csomóan, hogy aki alkoholt iszik tiniként, az azért teszi, mert menőnek érzi?
Magyarán, tegyük fel, hogy igazat állít a kérdező, hogy nem menőzésből teszi. (Bár valszeg tagadja, hoyg menőzik, de tegyük fel, h igazat mond...)
Attól még sok (sok más) tini menőzésből teszi.
(Meg melyik éppen milyen fajta butaságból.)
Így érthetőbb? ;-)
(Az alkohol meg méreg... csak "úgy mellesleg" teszem hozzá... Hogy ennyire "okos" dolog alkoholizálni...)
"Ha nem voltál még ittas akkor sajnálom nem érthetsz meg engem."
Még ezzel a mondatoddal is azt hangoztatod hogy milyen menő vagy hogy te iszol, akkor mi a kérdés? :D
így van, 20(!!!) évesen menőzésből iszom^^
úristen, ez az internet, nem kell se helyesen írni se profin fogalmazni, aki értette amit írok az értette aki nem az nem, csak az írjon aki nem gonoszkodni akar egy idegennel...
Kérdező, légy szíves, konkrétan jelezd, mikor kire reagálsz.
Ismét jelzem: a második, amit látok a soraidból, hogy zavarosan, túláltalánosítva fogalmazol, aztán ugyanazon gondolatodra mint egyes szám utalsz....
Ahhoz nem tudok tehát hozzászólni, hogy teszerinted ki volt itt gonosz, én csak a magam nevében tudok írni. És azt viszont tudom, h én jó szándékból írtam neked, ha nekem címezted, ha másnak. Csak hogy egyértelmű legyen a dolog, ezt kifejtettem.
VÁLASZT KÉRTÉL,tehát el kell fogadnod a jó szándékú kritikákat! Más kérdés, ha volt itt olyan valaki is, aki rossz szándékból tette - ahhoz most nem tudok hozzászólni, annyira nem olvastam el mindeki beírását, azt tudom: én jó szándékból írtam kritikát.
Ehhez idézem:
"így van, 20(!!!) évesen menőzésből iszom"
Ez önirónia nyilván, tehát ráhagytad a másikra.
= "Jaja, na persze..."
Tehát utaltál arra, hogy te márpedig NEM menőzésből iszol, csak itt ráhagytad a másik hozzászólóra, ironikusan.
Induljunk ki a legutóbbi kommented valódi jelentéséből:
a kérdést kiíró úgy véli, NEM menőzésből iszik 17 éves kora óta, aki most 20 éves. Ezt szó szerint is megfogalmazta, rögtön a kérdése kiírásánál.
Na most, kérdező, a kérdésed arról szól: vajon A TINIKRŐL(!!), tehát még egyszer idézlek a kérdésedből:
a TINIKRŐL vajon miért hiszik a felnőttek, h menőznek...
Erre miről írtál a legutóbbi kommentedben? Hogy micsoda piszkálódás van itt az interneten, csak mert te HÚSZ(!!) évesen iszol.
Ez "logikai" csúsztatás részedről! Bár 20 évesen iszol és nem menőzésből, na de egyrészt 17 évesen is tetted(!), másérszt pont erről szól a kérdésed, hogy a tiniket, beleértve tehát a 17 éveseket is, miért bélyegzik meg a felnőttek menőzéssel, vajon...
Erre most kikéred magadnak, h te 20 vagy, mégis miért lenne menőzés innod...
Hol itt a logika, részedről...?
Miért is fogalmazol zavarosan, önellentmondva rendszeresen?
Azért mert bizonytalan, kialakulatlan jellem vagy, ami nem feltétlen baj 20 évesen még, az viszont igen, hogy részedről NEM logikus végiggondolás folyik, pláne hogy te magad kértél véleményeket!
Hanem részedről durcáskodás, érzelem a reakció, ahelyett, amit kérdeztél!
Te véleményt kértél, a rá érkező válaszokat logikusan végig gondolni normális dolog, nem pedig durcáskodni, ha jó szándékú kritikát kapsz.
Mert pl tőlem jószádnékú kritikát kaptál.
Más kérdés, hogy tegyük fel, volt esetleg itt, aki itt gonosz volt veled.
(Utóbbiról nem tudok, de nem kizárt.)
Mégis túláltalánosítottad ezt is, cakkompakk mindenkire, aki ide írt, durcásan reagáltál.
Gondokodás helyett.
Akkor miért tetted fel kérdésed?
Lehet h magad se tudod...?
Netán csak önigazolásképp...?
Hm.... Nocsak....
ha tudnál olvasni látnád hogy van ott egy komment (tudom hogy nem olvastad el mindenkiét) hogy én menőzésből iszom... mondom b..meg húsz éves vagyok mit menőzzek vele??
Olvasd el újra, hogyan tetted fel a kérdésed.
A TINIKről szól! NEM arról, hogy te most, 20 évesen iszol!
a kérdés igen. de egy nyomorék kommentelő azt írta, hogy én most menőnek érzem magam, és visszaszóltam neki.
olvasd már el a kicseszett kommenteket mielőtt okoskodsz......
Valójában arról van szó, hogy se nem fogalmazol pontosan, se nem gondolkodsz logikusan.
Sorozatban ellentmondtál önmagadnak.
De ezt nem veszed észre,
mert NEM OLVASTAD EL a magyarázatomat erről.
TE MAGAD MONDTAD, h el se olvastad.
ÚJABB ÖN-ELLENTMondásod:
szóval, mégis, ki olvas és ki nem...
Ezen felül azt se fogalmaztad meg a gondolataid szerint (vagy egyszer így gondolod ugyanazt a dolgot, másszor máshogyan), amikor a menőzés kapcsán reagáltál:
arra ugyanis ÁLTAÁNOSSÁGBAN reagáltál.
Nem pusztán annak, aki a 20 éves életkor kapcsán válaszolt.
Sorozatosan fogalmazási és értelmezésbeli-logikai hibákat ejtesz, mégis kötözködsz, kivetíted a saját hibáidat másokra.
Evvel a hozzáállással nem fogod tudni hatékonyan megoldani a problémáidat, inkább további bajokat zúdítasz saját magadra az életedben.
Segítségből hívom fel erre a kedves figyelmed, kérdező.
(Egyébként meg sok kortársad is ezen a szinten tart, legyen mentségedre mondva, már amennyiben ez egyáltalán mentségnek tekinthető... Más téren biztos vannak képességeid, de az említett hibáiddal hasznosabb volna szembenézned és fejlesztened magad azokban.)
Ezen felül a lényegest a lényegtelentől elválasztani szintén nem mellékes dolog, mondom ezt szintén segítőleg, hogy ezen is legyen lehetőséged elmélkedni, ha magadtól még nem tetted meg.
Ha csak 1-2 hibát követtél volna el, eme néhány kommenteden belül, akkor óvatossabban ítélném meg hozzáállásod. De hogy sorozatban hibázol, és ráadásul másokat hibáztatsz érte, emiatt teljesen megalapozott a véleményem eme hozzáállásodról, amit tényleg jó szándékból fejtettem ki.
de nem mindegy neked ki hogy fogalmaz az interneten?
te még sosem hibáztál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!