Miért hiszik azt egy csomóan, hogy aki alkoholt iszik tiniként, az azért teszi, mert menőnek érzi?
Jaj de cuki vagy :DDDDDD "Én csak szeretek berúgni" hahahaha :DD
Azért mert a felnőttek azt hiszik, a tinédzserek mindent azért csinálnak, hogy menők legyenek, véletlenül sem azért, mert örömüket lelik benne. Ekkora hülyének nézik őket :D
Ez főleg itt az oldalon megy, hogy ezt hiszik.
Idióták, ennyi.
Végre valaki aki ezt képes volt leírni...
"Miért hiszik a kamaszok, hogy általában az általánosítás reális?"
- ennyi erővel a felnőtt meg ezt kérdezheti. De nem kérdezem.
Egy értelmes felnőtt nem egyoldalúan érvel, és nem sarkosan, általában.
Hanem árnyaltan. Valamint is-is gondolkodás móddal (NEM megalkuvó jellegre gondolok!), több szempontot vizsgálva, ha lehet.
Ellentétben a szintén nem ritka kamaszos "fekete-fehér" (pl "utálom/imádom"), valamint "vagy-vagy" típusú gondokodásmóddal.
NEM minden kamaszra jellemző. Ám sokukra.
De nem nagy baj, jó esetben előre felé fejlődik az ember, majd kinövi, egy szintig nem gond megélni a sarkosságot, kamaszkorban, akár tanulságos is lehet önmaga számára.
Bár én ezt kamaszként se értettem a kortársaimban, de mindegy is... Lehet kamaszként értelmesen is lázadni, nem pedig 2 éves dacos gyerek módjára, mint sok kamasz (értsd: "csakazértis", kifejezetten az ellenkezés kedvéért, értelmes érv nélkül).
Én pl amondó vagyok, igenis nagyon sok kamasz menőzésből mérgezi magát - míg más kamasz meg puszta kíváncsiságból próbálja ki pl az alkoholt.
Tehát van ilyen is, olyan is.
Az meg egy más kérdés, h "nagyon sok" esze van bárkinek, aki tartósan és/vagy súlyosan mérgezi magát.
Néha a bor / sör tényleg érthető, bár nekem nem kell az se, éltem vele felnőttként egy kis ideig, enyhe fokban, régebben.
"Én csak szeretek berúgni :'D"
És berúgni menőnek számít tiniként...
Kérdező, önellentmondasz magadnak.
Azt írtad az imént, hogy az illető beíró nem ért meg TÉGED.
Ez egyes szám!
Mármint azt az okot nem értik meg, ami maitt TE iszol. Egyes szám. TE.
A kérdésed viszont TÖBBESRŐL szól, magyarán, teljesen téves módon: túláltalánosítod ezt, kivetíted a te hozzáállásodat, tehát hogy
"miért hiszi [általában] a tiniről"
=
"miért hiszik a tinikről"
- amikor ezt megfogalmaztad, nyilván
nem azokról beszélsz, akik
nem ismernek téged személyesen
Hanem azokról, akik ÁLTALÁBAN a tinikről vélekednek így.
Tehát te azt állítottad, hogy "egy csomó felnőtt a tinikről" ezt és ezt gondolja. Erre mivel folytatod? Hogy TÉGED nem értenek itt meg, hogy te X dolog miatt iszol.
Közben azt is hangoztatod, hogy szerinted a felnőttek általában a tinikről hiszik, hogy
"nem X dolog miatt"
(avagy: Y dolog miatt)
isznak.
A tinik is viszonylag sokfélék, és a felnőttek is.
A felnőtttek egy része tudja, h az egyik tini kiváncsiságból iszik, a másik menőzés miatt, a harmadik meg egyszerre e két okból, és így tovább...
*amikor ezt megfogalmaztad, nyilván,
többségében,
nem azokról beszélsz, akik
ismernek téged személyesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!