Az emberek miért akarnak annyira görcsösen okosnak látszani?
Minél nagyobb a rés, annál nagyobb dologgal kell lefedni...
Az még a jobbik eset, amikor okosnak akar látszani valaki. A legtöbb ember hülye mint a segg és ez a legkisebb mértékben sem zavarja őket. Szerintem ez a rosszabb. Aki legalább színleli, hogy okos, az már tud valamit, amit a teljesen hülye még nem fedezett fel.
Azért teszik ezt, mert tudják, hogy ostobák; és ezt szégyellik. De az ilyenekben legalább megvan a szégyenérzet.
Bizonyos mértékben jó ha általánosságban van fogalma valakinek a dolgokról, van rálátása a különféle dolgokra.
Sok a tudatlan is, aki láthatóan balek, az sem jó szerintem, de sokan alapból szeretnek okosnak és hangosnak lenni, ilyen természetűek.
Nyilván mert hülyék.
Én pl. nem vagyok kutya. Ezért eléggé hülyén néz ki amikor négykézlábra ereszkedve ugatok.
A válaszom egy kérdés:
Miért akar a legtöbb ember a látszatnak élni általában, más szempontból is...?
És a válaszom egyúttal válasz is:
Mindenkiben van valami érték is, meg hiba is. Persze kiben milyen arányban. De épp az a lényeg, hogy legyen meg a motiváció a fejlődésre...
(Bár egyesek rosszindulatrára gyakran nehéz gyógymódot találni...)
Ha áltatja magát az illető, ez a hozzáállása gátolhatja a fejlődésében.
Meglátásom szerint.
Még valami: az első hozzászóló lehet, h csak egyféleképpen értette, nem tudom, de nekem nagyon tetszik az első sora :)))
"Minél nagyobb a rés, annál nagyobb dologgal kell lefedni... "
Elgondolkodtató. Ez is egy megközelítés.
A résről sok minden eszembe jut...
És valóban.
Ilyet kevésszer tapasztaltam.
Pedig mindig látom mit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!