Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van olyan sok felszínes...

Miért van olyan sok felszínes ember?

Figyelt kérdés

Akik a külsőt nézik, és nem az emberek belső tulajdonságát.

pl. már külsőre valamitől eltér, hangos vagy halk megjegyzést tesznek, és sokszor nekem ég a pofám, mert a véleményét nem tudják magukban tartani, és velük vagyok.(mert muszáj) Megyünk a metrón, "de rondák ezek a lányok!" közbe elég műveltnek tűntek, ahogy hallgattam a beszélgetésüket. Rendelőbe várjuk a sorunkat, egy magas nő áll előttünk, őt meg elkezdik zsiráfozni, meg kérdezni hogy "ezt hogy elégítik ki?" és egyéb primitív megjegyzésekkel, meg vihogásokkal kiegészítve. Mozgólépcsőn mentünk fel, előttünk egy szerelmes párocska, itt meg rögtön a fiúra tettek megjegyzést, hogy hogy "ez megnéz ki?" meg "milyen homár hangja van". Az ilyen pláza cicákat, meg megbámulják elég feltűnően. Közbe szerintem minden ember ugyanolyan értékes, és hogy külsőre, hogy néz ki arról nem tehet senki. Úgy gondolom, hogy a belső tulajdonságok, sokkal többet érnek mint a külső.

De sajnos, ezt nekik szerintem mondhatnám, mert pofán röhögnének.

2015. okt. 18. 09:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A második válaszolónak 100%ban igazad adok.

Nos, rajzolj le egy emberi fejet, mutasd meg valakinek. Kérd meg, hogy másolja le. Ő is kérjen meg valakit, hogy másolja le az ő rajzát. És így így tovább. A 20.rajz már egyáltalán nem fog hasoníltani az elsőre.

Az emberek semmi mást nem csinálnak csak utánoznak, követik a mintákat. Ezáltal egyre jobban torzulnak, a gondolkodásuk, a viselkedésük, a kinézetük.

Csak menj ki az utcára. Mit látsz? "Swagyolo"-kat, páwákat, Barbie babákat, egyen-lányokat(akik bemennek a new yorkerbe és kijönnek "stílusosan"), vagy exrtém külsejű, színes hajú "különcöket" feketében, mégis ugyanúgy néz ki az összes.

Még csak 19 vagyok, nem tudom mi volt régen, de nem hiszem hogy ilyen kinézetű emberek mászkáltak az utcán, nem hiszem hogy a külső ennyire fontos volt.

Nem baj az, ha valakinek van stílusa. De ahelyett, hogy az emberek befelé figyelnének, inkább a külsőjüket tökéletesítgetik, márkás ruhákra, cuccokra spórolnak.

Ha egy lányon se lenne 2 kg vakolat, tökéletes ívűre rajzolt/tetovált szemöldök, (hanem esetleg az eredeti), műszempilla, márkás ruhák, táska, Iphone, 20e forintos parfüm nekem sem lenne kisebbségi komplexusom ha egy pólóban és farmerben kimegyek az utcára.

De mindenki arra törekszik, hogy ő jobb legyen. Igényesebb, jobb hajszínnel, szebb sminkel akármi... Egyre feljebb tolódik az elvárás, ami a külsőt illeti. Ahelyett hogy inkább a belső értékeinkre figyelnénk. Ami lassan már nincs is.

Nekem 10 éves kisgyerekek szólogatnak be, mi lesz ha ezek felnőnek? És milyenek lesznek az ő gyerekeik?

2015. okt. 18. 15:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat, harmadik válaszolóra gondoltam.

Elírtam :D

2015. okt. 18. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!