A fizikai dolgozók miért nézik le a szellemi munkát végzőket?
Nagyrészt mind a két részről látom ezt. Egyébként nem végzettség, hanem intelligencia (nem, nem tudás, hanem az a fajta intelligencia amit nem adnak a diplomához) kérdése ki hogy gondolkodik. Mindkét munkának megvan a maga nehézsége. A fizikai dolgozó a testét, egészségét teszi tönkre általában, viszont valóban nem kell este azon gondolkodnia, hogy holnap mit csinál. A szellemi dolgozó meg a mentális energiáit adja bele elsősorban, annyira, hogy esténként otthon is gondolkodhat mi lesz holnap. A fizikai dolgozók általában azért nézik le a szellemi munkát végzőket mert azok nem termelnek, mert fölöslegesnek tartják őket, mert nem látják a munkát, csak az ücsörgést.. bár.. elgondolkodtató, hogyan lenne megszervezve az ország, ha csak munkások lennének.. A szellemi meg azért, mert a melós nem tanult és elmegy minimálbérért iszonyatos körülmények közé és csak nagyon kevesek nem ragadnak bele ebbe az állapotba. Amiben persze megint elgondolkodtató, hogy ha nem dolgozna senki akkor mit is kéne irányítani.
Hogy ez kit mennyire frusztrál és mennyire akarja látni, hogy a másik munkája is fontos az egyénenként eléggé változó.
Amiért a szellemi dolgozók a fizikai dolgozókat.
Egyébként szerintem az nézi le a másikat, aki nem elégedett a munkájával, és ezzel szépíti a helyzetét, ez lehet akármilyen dolgozó.
én nem találkoztam ezzel a jelenséggel...
én szellemi munkát végzek és általában sokan úgy kezelnek mintha "mindentudó lennék"...
ami pl nagyon zavart, hogy egyik volt osztálytársammal találkoztunk beültünk inni egy üdítőt és beszélgettünk...
én farmer + ing, ő meg kantáros nadrág ami ugye piszkos volt, mert fűkaszálásból jött...
és többször megemlítette, hogy mennyire mások vagyunk, nem csak öltözékre gondolt, hanem mintha kb magát lenézné, hogy "csak ott tart"...
nekem szarul esett, hogy úgy mondta ezt mintha ez számítana, hogy ő fizikai munkás én meg szellemi...
22F
Általában a fizikai munkások azért nézik le a szellemi munkát végzőket, mert a cégen belül az értékteremtő munkát gyakran a fizikai munkások végzik.
Az Audinál nem a könyvelő és nem a HR manager állítja elő az autókat. [mégis az ő fizetésük a magasabb] [[nyilván a magasabb képzettségért cserébe, de sok fizikai melós erről nem akar tudomást venni]]
"a fizikai munkások azért nézik le a szellemi munkát végzőket, mert a cégen belül az értékteremtő munkát gyakran a fizikai munkások végzik."
juj... 😂
rohadjon meg aki a gépeket tervezte, lényeg, hogy van aki a gombokat nyomkodja, eh?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!