Ma olvastam egy angol nyelvű tanulmányt, ami bizonyította, hogy "a pénz boldogít". Mi a véleményetek a cikkről?
"Deadon & Kahneman money can buy happiness" - Könnyen megtalálható.
Röviden összefoglalva azoknak, akik nem akarják végig olvasni, de érdekli a téma:
"A pénz boldogít egy bizonyos összegig. Utána ez a boldogsághoz való hozzájárulási növekedése visszaesik. (De nem fordul negatívba!) Éves 75.000 dollár jövedelem az a határ, ahonnan felfele nézve a pénz ugyan fontos az élet értékeléséhez, de nem tesz hozzá sem a boldogsághoz, sem a élvezethez, sem a szomorúsághoz, sem a stresszhez. Mind az öt faktor számít! Jó dolog az érzelmi jóllét is, de az is fontos, hogy az ember tudja, az jól megy a sora."
A kérdés mindenféle provokáció nélkül, hogy mit gondoltok a cikkről.
#9 gondolom az a baja, hogy nincs párja, nem szereti senki.
Számomra ez lenne a legkisebb probléma!
#8: Értem. Köszönöm. Valóban nem lehet párkapcsolatot venni pénzért.
Mennyi időd szoktál arra szánni, hogy ezen változtass? Szoktál szakemberekkel is beszélni erről?
Ha valóban ez a boldogságod "egyetlen" buktatója és szeretnél boldog lenni, akkor ezért sok mindent megteszel ugye?
Azt gondolom, hogy hamis premisszából indul a kutatás, ezért hamis eredményre is vezet. A jövedelem mértéke nem ok, hanem okozat, amit számos eredő befolyásol, mint pl. a motiváció, az intelligencia/képzettség, a kreativitás, a rugalmasság, a megküzdési stratégiák, személyiségtípusok stb, stb. Ezenkívül az sem mindegy, hogy adott jövedelemmel (ha pl. családi/örökölt vagyonról beszélünk) hogyan bánik az illető, nagyon lebutítva: képes-e azt az érzelmi jólétbe/boldogságba "fektetni", ezt is nagyjából ugyanazok a tényezők befolyásolják, amik másoknál a jövedelem megszerzését. maga a pénzmennyiség csak egy mérőszám, ami viszonylag jól korrelál a valódi okokkal, ez viszont nem elég arra - szerintem -, hogy kijelentsük: ÖNMAGÁBAN a pénz boldogít, pláne tartósan.
Hozzáteszem, nem vagyok közgazdász, inkább a dolgok emberi oldala érdekel.:-)
15: Önagad ellen beszélsz, ha azt mondod, hogy "ÖNMAGÁBAN a pénz boldogít, pláne tartósan." Senki nem állított ilyet rajtad kívül.
A cikk arról szól, hogy a pénz boldogít. Nem arról, hogy CSAK a pénz boldogít. Te nagyon beleolvasol valamit ami nincs ott. Biztos rossz volt otthon a pesszárium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!