Miért indul valaki angol számmal egy tehetségkutatón, ha semennyire sem tud angolul?
A megasztárban ott van tökéletes példának a "bikicsunáj", vagy a "vate vanderful vörld".
Én egyszerűen nem értem. Ha tudják magukról, hogy iszonyatos az angol kiejtésük, nem tudnak angolul, sőt, a bikicsunáj esetében a faszi még a szöveget sem tudta fejből, inkább halandzsázott, akkor MIÉRT angol számmal indulnak?
Az, hogy nem is tudnak énekelni, már csak hab a tortán. De nem veszik észre, hogy botrányos a kiejtésük, sőt, néha nem is azt éneklik emiatt, mint ami a szöveg lenne?
Miért indul valaki angol számmal, ha ennyire nem beszéli a nyelvet?
Hol van ebben a logika?
A tudatlanság, és a hírnév utáni vágy, képes fölülírni minden józan emberi gondolkodást.
Arról nem is szólva, hogy van olyan közeg, ahol már az is "sztár", aki csak úgy csinál, mintha énekelne, és azt is, mintha idegen nyelven tenné. Ez a közeg élteti az ilyen műsorokat, és az ilyen szereplőket. :(
Szia!
Emlékszem a Dream Theatre-ös nőre, de ő részeg is volt, az mindegy is. :)
Amúgy ez a kérdés bennem is felmerült. Gondolkodtam rajta, és végül erre jutottam:
- egyrészt alapból aki így leégeti magát, valószínűleg nem egy Einstein, de nem is ez a lényeg most
- én 3 nyelvet beszélek. és hát ugye én sem így születtem, volt idő, amikor nem tudtam nyelveket. utólag meghallgattam már azokat a dalokat, amiknek akkor halandzsában tudtam a szövegét. azt az érdekes jelenséget vettem észre, hogy ha azóta nem hallgattam meg a dalt, csak most, akkor is tudom, mi a helyes szöveg, mert megy a halandzsa a fejemben, és ezt átfordítom arra, hogy közben rájövök, mi is az igazi. utólag pedig egyáltalán nem értem, hogy hallhattam egyes sorokat annak, aminek. emlékszem, egyik barátnőmmel még veszekedtünk is, hogy kell ejteni (egyikünknek sem volt igaza) egy ominózus sort, és teljesen más hangsorból áll a valóságban, ráadásul máshol vannak a szaval határai is. arra akarok kilyukadni, hogy aki nem beszél nyelveket, az valószínűleg nem hallja mekkora a különbség aközött, amit mond és amit mondani kéne. feltételezi, hogy észreveszik majd a zsűriben, hogy halandzsázik, de úgy van vele, hogy csak nem különbözhet ANNYIRA. illetve meggyőződése, hogy jól ejti, csak nem tudja, mit jelent. nekem is meggyőződésem volt, hogy britney azt énekli, hogy á pékó téréréken (i think i did it again) 6évesen, és fel sem merült bennem, hogy rosszul mondom. csak az, hogy nem értem a jelentését. utólag látom, mekkora volt az eltérés. ezért kell nyelveket tanulni :)
- és még valami: ha valaki jól énekel és bekerül a műsorba, egyszer-kétszer úgyis kell majd énekelnie angolul, szóval ha valaki tényleg jó, nekem aztán mindegy, hogy énekel. lehet, azért azt választja, mert szereti a dalt, ahhoz illik a hangja, zeneileg abból felkészült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!