Ma olvastam egy angol nyelvű tanulmányt, ami bizonyította, hogy "a pénz boldogít". Mi a véleményetek a cikkről?
"Deadon & Kahneman money can buy happiness" - Könnyen megtalálható.
Röviden összefoglalva azoknak, akik nem akarják végig olvasni, de érdekli a téma:
"A pénz boldogít egy bizonyos összegig. Utána ez a boldogsághoz való hozzájárulási növekedése visszaesik. (De nem fordul negatívba!) Éves 75.000 dollár jövedelem az a határ, ahonnan felfele nézve a pénz ugyan fontos az élet értékeléséhez, de nem tesz hozzá sem a boldogsághoz, sem a élvezethez, sem a szomorúsághoz, sem a stresszhez. Mind az öt faktor számít! Jó dolog az érzelmi jóllét is, de az is fontos, hogy az ember tudja, az jól megy a sora."
A kérdés mindenféle provokáció nélkül, hogy mit gondoltok a cikkről.
Elírás igazítása: A pontos cikk címe:
"High income improves evaluation of life but not emotional well-being" - erre jót ad ki az internetes kereső.
Egyértelműen boldogít egy szintig.
Én nem vagyok anyagias, de hihetetlen jó érzés volt, mikor a fűtetlen szobából családi házba költöztünk, és a szakadt ruháim helyett újakat vehettem.
Viszont számomra az én keresetem már meghaladja azt a szintet, ami a minimális boldoguláshoz kell, szóval havi szinten 100-130 ezret simán félre tudok tenni.
@8: Szabad érdeklődni, mi hiányzik annyi minden, amit nem lehet megoldani akkor, ha nagyon gazdag vagy?
Van-e autód? Örülsz neki? Van-e lakásod/házad? Örülsz neki? Tudsz-e magánorvoshoz menni, hogy ne kelljen másik 5 betegséget elkapnod és hónapokig várakoznod a kórházakban, ha valami bajod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!