Hallom az ultrahangot?!
Figyelt kérdés
Megfigyeltem hogy mindig amikor 6-8 óra körül pl elmegyek sétálni mindig éles fülbe nyilaló füttyentés szerű hangokat hallok. Rájöttem hogy a denevéreket hallom mert 6-8 óra körül indulnak vadászni.Lehet hogy hatalmas baromságnak tűnhet amit most leírok. De valamilyen oknál fogva hallom az ultrahangot. Magyarázatot kérek!2015. szept. 5. 21:13
11/15 anonim válasza:
Lehetséges. Hány éves vagy? Az ultrahangok 16000-20000 Hz-től fölfelé kezdődnek, "Egy ép hallású gyerek például 30 ezer hertzig képes hallani a hangokat."
12/15 anonim válasza:
Én is szoktak. Általában erekronikus készülékekben
(egyedül képcsöves tévét nem birom elviselni, az zúg mind nagyon) van itt olyan akki képcsöves tvt néz? Az hogy bírja elviselni?
13/15 anonim válasza:
11-es vagyok. Én is hallottam a képcsöves TV magas sípolását, még 0-ra levett hangerővel is. De ha hangosan szólt a szöveg, akkor az elnyomta. A lapos TV-n már nem hallok ilyet.
14/15 anonim válasza:
Nos kissé évekkel később, de én is válaszolnék. Én is hallom a denevéreket. És mielőtt valaki lekorholna, profi készülékkel 100Hz-es léptékkel felfelé haladva le is lettem tesztelve kb. 10 éve. A "végem" pedig akkor 22,6Mhz és most 46 éves vagyok! Na akkor most lehet okoskodni hogy is lehetne képtelenség?
15/15 anonim válasza:
A 22,6-os mérőszám az lehet, de a mértékegység kHz és nem MHz, vagyis 22 600 Hz, és nem pedig 22 600 000 Hz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!