Folyton azt hallom, hogy hisztis vagyok. Pedig én csak nem tűröm el, ha megbántanak. Ez annyira rosszulesik már. Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire érzékeny? Hogyan hagyjam el a "hisztit"?
Megbantanak? Hogyan? Mivel? Azt sem artana tudni, ugyanis tenyleg lehet hogy csak te vagy tul erzekeny es tul hamar kattansz ra valamire, kozben meg nem is bantasnak szantak csak a te idegeid vekonyak?
Nem piszkalni akarlak de nem tudok normalisan valaszolni, ha nem adsz kicsit tobb infot a temaban.
Pl. folyton azt hallod az mit jelent? Minden nap? Naponta tobbszor? Es ki mondja? 5-6 ember? Vagy mindig ugyanaz? Sok itt az ismeretlen.
Hat, az igazsag az, hogy az se mindegy hogyan reagalod le.
Pl. a parom mondd valamit, ami szerintem serto. Megbantodom es ket lehetosegem van:
1. felemelem a hangom es szova teszem. Eszrevetted, hogy aki "hisztizik" vagy a hiszti hataran van az magasabb hangon beszel? Keptelen mely hangon elmondani ugyanazt, mert annyira ideges/sertett?
2. komoly hangon, szinte poker arccal Uvegtigris mintara csak annyit vagok a kepebe hogy PARASZT
Ettol mindketten elrohogjuk magunkat. O megerti, hogy en merges vagyok es rajon hogy biztos valami csunyat mondott, en kiadom magambol de kozben a duhom is elszall es mindenki happy.
Amikor az elsot valasztom o is joggal vagja vissza, hogy mar megint hisztizel. Felesleges.
Miert nem probalod meg te is egyszer viccesre venni a figurat? Attol meg hogy viccesen kozolsz valamit, vagy meglepoen tragarul ha pl. te sose karomkodsz attol meg lehet hogy celba er a mondanivalod. (pl. azbeszt+baszta vagy a Kontrol-bol "ne dumalj, nem dumalsz" ;)
Mindegy hogy mit mondasz! A lenyeg ahogyan mondod. Ha vekony hangon akkor azt hisztinek fogjak venni, joggal. Ha normal beszedstilusban vagy direkt elvaltoztatott de mely hangon, mindjart nem fogjak "mar megint hisztizel"-vel leinteni a serelmedet! Probald ki, mit veszithetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!