Férfiak! Megpróbálnátok megvédeni, vagy csendben eltűnnétek a következő esetben?
Nem vagyok férfi,de feltételezzük most.
Ha erősebb lennék,és férfi lennék,akkor megvédenék bárkit.
Nőként felmennék,és hívnám a rendőrséget azonnal.Aztán mikor hallom a szirénát,akkor lemennék...
nálunk egyszer az egyik helyen ahol laktam a folyosón fojtogatta a szomszéd a lányát (mindkettő felnőtt) Én kinyitottam az ajtót, berántottam a lányt, ajtót becsaptam. hívtam a rendőrséget. a folytogató egy kétszer akkora ember volt mint én. de így a helyzeti előnyt pont kihasználhattam. Amíg kijött a rendőrség, együtt nyomtuk az ajtót.
ha nincs ilyen helyzeti előnyöm, csak a rendőrséget hívom. De ha van lehetőségem, akkor elhárítom a bajt.
egy biztos, ha az ember bármibe beleavatkozik számolnia kell vele, hogy ő is céltábla lesz. Ez sajnos elkerülhetetlen. a sok kanapéhuszár utólag engem is megítélt, hogy mertem beleavatkozni. Én mindenkinek csak annyit mondtam, az én lábtörlőmön ne fojtsanak meg senkit. végül a pasi amgy leszokott a piáról,(ok persze egy darabig nem láthatta a családját ugye.) és békét kötöttek. mai napig néha összefutunk, és nem lett gond.
20 eves vagyok, viszonylag kigyurt, eros, magas, de ugyanakkor rendkivul furge sract. Ettol fuggetlenul az elso dolog amit tennek, az biztosan az lenne, hogy felmerem a helyzetet. Amiket gyorsan egy szempillantas alatt figyelembe vennek:
-hozzam viszonyitva milyen eros lehet a tamado ranezesre
-milyen veszelyes eszkoz van nala (kes, fegyver)
-es milyen menekulesi lehetosegeim vannak
kizarolag akkor mennek neki a tamadonak, ha nalam gyengebbnek vagy egyenrangunak itelem meg (testmerettol fuggetlenul), es kizarolag akkor ha nincs nala fegyver. Ha kes van nala, akkor is csak olyan esetben tamadnam meg, ha nem kis, zart helyen alakulna ki a dulakodas, hanem lenne nemi mozgasterem, esetleg menekulesre lehetosegem.
Mivel kés van nála, ezért nem szállnék szembe.
Hívnám azonnal a rendőrséget.
Késes ellen puszta kézzel kb alig van esélyed szóval szinte biztos hogy megszúr mielött letepernéd és a szerencse kérdése hogy hol. Ha van nálad valami fegyver pl gázpisztoly spray,vagy legalább egy hosszabb vascső bot akkor egy meglepetésszerű támadással le lehetne állítani a késest.
De legrosszabb ha beleszólsz és utána mindketten neked esnek mert miért szóltál bele, ők így szeretik egymást. Mert ilyen is van sajnos .
Kés ellen puszta kézzel vagy akár másik késsel még egy kommandósnak is kockázatos kiállnia, úgyhogy én inkább kihívnám a zsarukat. Ha van rá lehetőség, esetleg csinálnék egy fényképet a fickóról.
Aki puszta kézzel a lépcsőházban nekiáll emberkedni egy késes bűnözővel, az nem bátor, hanem hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!