Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Dédnagyanyám halála után...

Dédnagyanyám halála után tudtam meg, hogy tartozik neki a szomszéd, de nem adta meg. Szemétség ez?

Figyelt kérdés

Dédnagyanyám meghalt és a pénztárcájában találtunk egy cédulát,amire azt írta fel,hogy a szomszéd tartozik neki 30ezer forinttal,de nem adta meg a mai napig se.

A szomszédtól kölcsönkértem a motoros fűnyíróját,hogy dédnagyanyám kertjébe levágjam a füvet és elkért tőlem 3ezer forintot,a benzinköltség miatt.

Ez még azelőtt volt,hogy a tartozásról tudtam volna.

Szóval a mai napig nem adta meg a tartozást.

Ti szólnátok neki a tartozás miatt?

Nem gerinctelenség,hogy nem adta meg a tartozást,csak azért mert meghalt a dédnagyanyám??

2015. szept. 2. 13:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerepelt a hagyatékban a tartozás? Ha nem, akkor felejtős.
2015. szept. 2. 13:34
 12/19 A kérdező kommentje:

Precíz volt,mindent azonnal megcsinált. Szóval,ha megadta volna a tartozást,akkor azon nyomban kidobja a cetlit.

Minden felírt,dátum szerint. Azt is,hogy mikor kérte és mikor adta meg az illető a tartozást.

Mondjuk,ha én tartoztam volna ez esetben egy idős embernek és meghal,akkor megkeresem a legközelebbi rokont,akivel jóban volt az elhunyt,megmondom neki,hogy tartozok ennyivel és ennyivel és megadom a pénzt.

A benzin,pedig a fűkaszában annyira volt elég,hogy a kerítés előtt levágjak egy 3x10 méteres fűszakaszt.

A többit kaszával bénázva vágtam le.

2015. szept. 2. 13:39
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem szerepelt a végrendeletben ez az összeg,szerencsére nem is milliókkal vagy százezrekkel tartozott.

Ez csak egy sima elvi kérdés. Megmondta volna,hogy tartozik és kész. Nem kell a pénz. Csak egy sima betyárbecsület és kész.

2015. szept. 2. 13:41
 14/19 anonim ***** válasza:
Ő csak egy betyár, de nem becsület.
2015. szept. 2. 13:42
 15/19 anonim ***** válasza:

hát az tuti nem 3 ezer forint...

és még az is lehet, hogy megkeres, rákérdezhetsz, mikor tudja rendezni...nem biztos, hogy volt határidő vagy ha volt, se a mami halála...az csak jött

2015. szept. 2. 13:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Kérd el tőle a fűnyírót, meg egyéb dolgokat 30 ezer értékben, aztán ne add vissza. :)
2015. szept. 2. 13:47
 17/19 A kérdező kommentje:
fél éve halt meg,szóval nem hiszem,hogy ennyi idő után megkeresne a szomszéd.
2015. szept. 2. 13:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Innen nézve a dolgot, igen, egy gerinctelen palinak tűnik a szomszéd.
2015. szept. 2. 13:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Na de most kinek adná meg? Egyáltalán honnan tudná ki az örökös/örökösök? Neked? És honnan tudná, hogy te esetleg nem tartoztál-e a dédnagyidnak mondjuk 50 ezerrel? És most adjon oda még 30-at? Szóval érted...kár ezt már firtatni...
2015. szept. 2. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!