Dédnagyanyám halála után tudtam meg, hogy tartozik neki a szomszéd, de nem adta meg. Szemétség ez?
Dédnagyanyám meghalt és a pénztárcájában találtunk egy cédulát,amire azt írta fel,hogy a szomszéd tartozik neki 30ezer forinttal,de nem adta meg a mai napig se.
A szomszédtól kölcsönkértem a motoros fűnyíróját,hogy dédnagyanyám kertjébe levágjam a füvet és elkért tőlem 3ezer forintot,a benzinköltség miatt.
Ez még azelőtt volt,hogy a tartozásról tudtam volna.
Szóval a mai napig nem adta meg a tartozást.
Ti szólnátok neki a tartozás miatt?
Nem gerinctelenség,hogy nem adta meg a tartozást,csak azért mert meghalt a dédnagyanyám??
Precíz volt,mindent azonnal megcsinált. Szóval,ha megadta volna a tartozást,akkor azon nyomban kidobja a cetlit.
Minden felírt,dátum szerint. Azt is,hogy mikor kérte és mikor adta meg az illető a tartozást.
Mondjuk,ha én tartoztam volna ez esetben egy idős embernek és meghal,akkor megkeresem a legközelebbi rokont,akivel jóban volt az elhunyt,megmondom neki,hogy tartozok ennyivel és ennyivel és megadom a pénzt.
A benzin,pedig a fűkaszában annyira volt elég,hogy a kerítés előtt levágjak egy 3x10 méteres fűszakaszt.
A többit kaszával bénázva vágtam le.
Nem szerepelt a végrendeletben ez az összeg,szerencsére nem is milliókkal vagy százezrekkel tartozott.
Ez csak egy sima elvi kérdés. Megmondta volna,hogy tartozik és kész. Nem kell a pénz. Csak egy sima betyárbecsület és kész.
hát az tuti nem 3 ezer forint...
és még az is lehet, hogy megkeres, rákérdezhetsz, mikor tudja rendezni...nem biztos, hogy volt határidő vagy ha volt, se a mami halála...az csak jött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!