Ti lopnátok egy könyvtárból úgy hogy később kifizetnétek?
Én "elloptam" 2 könyvet meg egy CD-t, egyszerűen nem vittem őket vissza. 14 éves voltam, amúgy soha semmi mást nem loptam eszembe sem jutott, de lekéstem a határidőt, és utána késedelmi díjat kellett fizetni ami minden nappal nőtt ugyebár és CD napidíja nem csak 5 forint volt mint a könyveké, hanem azt hiszem 100. Nekem meg nem volt sose zsebpénzem, és nem mertem rá kérni a szüleimtől, mert tudtam, hogy kikaptam volna, hogy milyen hülye vagyok és miért nem vittem vissza időben. Így mindig reménykedtem, hogy kapok majd annyi kajapénzt, hogy vissza tudjam őket vinni, de nem így lett. Így utólag nyilván egyértelmű, hogy milyen hülye voltam, mert ezek a dolgok nem múlnak el maguktól, meg kell őket oldani, de nem mertem.
Aztán nem lett belőle semmi, még felszólítást se küldtek, azóta már 15 év eltelt, nem is lesz, mert "elévült".
Mindenesetre nekem elég szép leckék az ilyenek is arra, hogy hogy neveljem a gyerekemet, mert az azért abszurd, hogy nem mertem szólni otthon, hogy nem vittem vissza őket időben és kéne egy kis pénz, főleg, hogy nem egy szegény család voltunk sosem, sőt. Komolyan, így szülő fejjel visszanézek, és rendesen sajnálom a 14 éves magamat, hogy milyen kapcsolat már az a szülővel, ahol egy ilyet nem mer a gyerek elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!