Ez egyfajta alkoholizmus?
Egy olyan országban, ahol 1millió alkoholista él, ne várd, hogy értelmes választ kapj :)
Egyébként én is hasonló vagyok, és igen ez már szenvedély betegség... A többiek akik eddig válaszoltak szerintem nem is értik, hogy te arról beszélsz, hogy már azvelső ital után kicsúszik a kezedből az irányítás... Abban a szerencsés jelyzetben vagy, jogy ezt meg lehet állni, én pl 4 éve nem ittam... De biztos vagyok benne, ha csak 1 sört is innék, abból pillanatokon bellül üres pénztárca és botrányos bűntudat lessz. Ha gondolod, mmenj el anoním alkoholistákhoz, érdekes és tanulságos sztorikat lehet hallani, nomeg lehet szerezni olyan ismerősöket, haverokat, akik szintén nem akarnak inni és más programokban is benne vannak.
AZ lényeges, hogy hány éves vagy. Ha 20 alatt vagy, akkor ne nagyon foglalkozz vele, ha ettől jól érzed magad, akkor nyugodtan csináld, később majd kinövöd. Nem ezen múlik, hogy felnőttkorodra alkoholista leszel-e, hanem a személyiségen és a szülőktől örökölt genetikán. Ha egyébként hétköznaponként nem kívánod az alkoholt és alapból nem szereted az ízét, akkor nem valószínű, hogy felnőttkorodra az leszel.
Én például tizenéves koromban sokat ittam (sört, bort, töményet, stb.), ha szórakozni mentünk, akkor jó buli volt. De hétköznaponként nem ittam, mert nem kívántam. Most már felnőttként alig iszok alkoholt, átlagosan 1 üveg sört hetente. Bort 1 évben kb. kétszer, töményet egyáltalán nem, azt utálom.
En ugyanebben a cipőben járok, mint te, múlt pénteken két palinkatol szethanytam a szobamat és a földön aludtam el, teljes ko volt. Úgyhogy en megfogadtam, h nem iszom többe alkoholt. Nalam is jatszik az, h pia utan nincs megállás, en belátom, nem tudom kezelni az alkoholt, nekem ezt dobta a gép.
30/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!