Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kitöltöttem a mensa IQ tesztet...

Kitöltöttem a mensa IQ tesztet és 75 jött. Retardált vagyok?

Figyelt kérdés
Életem első IQ tesztje volt, teljesen váratlanul értek a furcsa és logikátlan kérdések. Amúgy okleveles mérnök vagyok, most csinálom az msc-t, sosem éreztem magam debilnek vagy hasonlónak. Azt olvastam hogy 80-as szint alatt értelmi fogyatékosnak számítok.
2015. aug. 16. 18:00
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
75 jött ki*
2015. aug. 16. 18:00
 2/22 anonim ***** válasza:
25%
Sajnos igen.
2015. aug. 16. 18:04
 3/22 anonim ***** válasza:
33%
Én meg a CERN-ben dolgozok, épp a fizikai Nobel-díjra hajtok, de 30-as az IQ-m.
2015. aug. 16. 18:05
 4/22 anonim ***** válasza:

ez van.

én is mindig csodálkozok hogy lehet egy segghülye ember milliomos.

mert ügyi ha valaki hülye ez nem lesz milliomos vállalkozó, hanem szalag mellet minimálbéré gürizik

2015. aug. 16. 18:05
 5/22 anonim ***** válasza:
Nekem elsőre 102 ő jött ki mondjuk már gyakorlott vagyok az ijesmik, de csak 17 vagyok, nemértem miért lett 75 neked
2015. aug. 16. 18:22
 6/22 anonim ***** válasza:

Hát igen...:/ az vagy. :(

Nem értem, miért foglalkozol ilyenekkel?!

2015. aug. 16. 18:32
 7/22 anonim ***** válasza:
43%

Kezdjük a legelején.

Az IQ pontszámok nem objektív mérőszámok,hanem úgy átlagolják, hogy az átlag 100-hoz "érkezzen meg". Nem pollkorrekt róla beszélni, de egyes országokban ez bizony eltérő teljesítményt jelent, már csak azért is, mert a matematikai-optikai-műszaki jellegű kérdések ugyan összehasonlíthatóak, de a verbálisak bizony nem. Értelmi fogyatékosságról 70 alatt beszélünk, a 70 és 80 közötti átmeneti jellegű, 80 és 90 között gyenge normálisról, 90 és 110 között átlagos intelligenciáról beszélünk. A Mensa-tagsághoz 150 fölötti teljesítmény kell. Ide csak a legokosabb muksók jutnak be...pl. én.

Másodsorban: a mensa-kérdéssorok nem tartalmaznak verbális kérdéseket, elsősorban éppen a nemzetközi objektivitás érdekében. A kérdések nem voltak logikátlanok, ízlés dolga, hogy furcsák-e, de ez egy rendkívül speciális teszt, amelyet alapvetően magas intelligenciahányadoshoz lőnek be, átlagember nagyon bele se tud szagolni. Absztrakt ábrákon kell szabályszerűséget felfedezni, azaz az un. fluid intelligenciát, a problémamegoldó készséget méri, amely az átlagos intelligenciatesztekben nem hangsúlyos, legfeljebb 20%-os részarányt képvisel.

A lényeg: a mensa pontozása ettől - mármint ahagyományos IQ pontozástól - eltér. Itt azt kapod meg, hány százalékra töltötted ki. A pontos javítási rendszer nem publikus, mint ahogy az sem, hogy hány százalékot kell elérni ahhoz, hogy elérd az 150 -es IQ-t, azaz a belépési küszöböt (de általában 85-90 körülire saccolják). A gyakorlatban tehát a kérdések háromnegyedét tudtad megválaszolni, ami jó eredmény, nagyon jó, de kevésnek bizonyult. Mindenféleképpen 120 feletti értéket jelent hagyományos IQ teszten.

Ha a hagyományos IQ számítás alapján lenne 75-ös az IQ-d,nemhogy diplomát nem szereztél volna, hanem ezt a rövid háromsoros üzeneted sem gépelted volna be ordító helyesírási hibák nélküli, kerek egész mondatokban.

Utóirat: a 150 feletti intelligenciahányadosú emberek gyakran nem sikeresek, mert túl sok ésszel túl nagyokat tévednek, és e mellett nehezen alkalmazkodnak a hülyébbekhez. A legsikeresebbek a 120-140 közöttiek.

2015. aug. 16. 18:52
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

"A Mensa-tagsághoz 150 fölötti teljesítmény kell."

Ahhoz képest, hogy elvileg tag vagy, még ezzel sem vagy tisztában.

2015. aug. 16. 18:54
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azért, de csak pszichológus tudja megállapítani az IQ-hányadosodat.

70alatt lennél retardált, te még éppencsak átlag aluli vagy a teszt alapján, tehát ha igaz lenne a teszt eredménye, egy kisegítős közmunkás lennél, esetleg ha szerencséd van egy amerikai politikus.

2015. aug. 16. 19:30
 10/22 A kérdező kommentje:
Mensa tagsághoz 130 kell. Megint kitöltöttem mérgemben, most 121 jött ki. Most már tudom mit kellett csinálni, milyen feladatok vannak, csak gyakorolni kell ezeket a feladatokat... Még kétszer megcsinálnám akkor a 130 is meglenne vagy több.
2015. aug. 16. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!