Kitöltöttem a mensa IQ tesztet és 75 jött. Retardált vagyok?
ez van.
én is mindig csodálkozok hogy lehet egy segghülye ember milliomos.
mert ügyi ha valaki hülye ez nem lesz milliomos vállalkozó, hanem szalag mellet minimálbéré gürizik
Hát igen...:/ az vagy. :(
Nem értem, miért foglalkozol ilyenekkel?!
Kezdjük a legelején.
Az IQ pontszámok nem objektív mérőszámok,hanem úgy átlagolják, hogy az átlag 100-hoz "érkezzen meg". Nem pollkorrekt róla beszélni, de egyes országokban ez bizony eltérő teljesítményt jelent, már csak azért is, mert a matematikai-optikai-műszaki jellegű kérdések ugyan összehasonlíthatóak, de a verbálisak bizony nem. Értelmi fogyatékosságról 70 alatt beszélünk, a 70 és 80 közötti átmeneti jellegű, 80 és 90 között gyenge normálisról, 90 és 110 között átlagos intelligenciáról beszélünk. A Mensa-tagsághoz 150 fölötti teljesítmény kell. Ide csak a legokosabb muksók jutnak be...pl. én.
Másodsorban: a mensa-kérdéssorok nem tartalmaznak verbális kérdéseket, elsősorban éppen a nemzetközi objektivitás érdekében. A kérdések nem voltak logikátlanok, ízlés dolga, hogy furcsák-e, de ez egy rendkívül speciális teszt, amelyet alapvetően magas intelligenciahányadoshoz lőnek be, átlagember nagyon bele se tud szagolni. Absztrakt ábrákon kell szabályszerűséget felfedezni, azaz az un. fluid intelligenciát, a problémamegoldó készséget méri, amely az átlagos intelligenciatesztekben nem hangsúlyos, legfeljebb 20%-os részarányt képvisel.
A lényeg: a mensa pontozása ettől - mármint ahagyományos IQ pontozástól - eltér. Itt azt kapod meg, hány százalékra töltötted ki. A pontos javítási rendszer nem publikus, mint ahogy az sem, hogy hány százalékot kell elérni ahhoz, hogy elérd az 150 -es IQ-t, azaz a belépési küszöböt (de általában 85-90 körülire saccolják). A gyakorlatban tehát a kérdések háromnegyedét tudtad megválaszolni, ami jó eredmény, nagyon jó, de kevésnek bizonyult. Mindenféleképpen 120 feletti értéket jelent hagyományos IQ teszten.
Ha a hagyományos IQ számítás alapján lenne 75-ös az IQ-d,nemhogy diplomát nem szereztél volna, hanem ezt a rövid háromsoros üzeneted sem gépelted volna be ordító helyesírási hibák nélküli, kerek egész mondatokban.
Utóirat: a 150 feletti intelligenciahányadosú emberek gyakran nem sikeresek, mert túl sok ésszel túl nagyokat tévednek, és e mellett nehezen alkalmazkodnak a hülyébbekhez. A legsikeresebbek a 120-140 közöttiek.
"A Mensa-tagsághoz 150 fölötti teljesítmény kell."
Ahhoz képest, hogy elvileg tag vagy, még ezzel sem vagy tisztában.
Most nem azért, de csak pszichológus tudja megállapítani az IQ-hányadosodat.
70alatt lennél retardált, te még éppencsak átlag aluli vagy a teszt alapján, tehát ha igaz lenne a teszt eredménye, egy kisegítős közmunkás lennél, esetleg ha szerencséd van egy amerikai politikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!