Hogyan tegyem túl magam az önző gondolatokon?
Egész nyáron halálra dolgoztam/dolgozom magam, mert szeretnek magamnak venni egy iPad-et.
Viszont ma anyával beszélgettem, aki támogat hogy vegyem meg az iPad-et, hogy a múlt hónapban kapott 100 ezer forint jutalomból magában egy 3000 forintos gatyát vett.
Egyedül nevel engem es a tesómat mar 13 éve 120 ezer forintból kb.
Es rossz a telefonja meg van egy gagyi tablete, ami nagyon lassú.
Ezért úgy gondoltam hogy inkább abból a pénzből veszek neki egy új telefont.
Viszont annyira rosszul érzem magam meg mar konkrétan saját magamat sajnálom, es olyan undorító ez az érzés de nem tudom magam túltenni rajta.
Tuti hogy rá fogom költeni, de valaki segítene el kergetni ezeket az önző gondolatokat?
Vegyél hardveraprón egy iPadet és egy iPad minit anyukádnak/valami olcsóbb telefont.
Egyébként lehet, hogy neki teljesen másak a preferenciái és full nincs szüksége egy tabletre/laptopra, és azzal tennéd a leginkább boldoggá, ha megvennéd magadnak az iPad-et.
A nyáron diák munkával ( néha 12 órában ) összesen 100 át kerestem, az pedig semmire Nem eleg főleg nem egy iPad-re a nagybátyám mondta hogy kipotolja mert anyának ki kell fizetni a nyelvvizsga írásbeli részét
Amúgy pedig nagyon szeretne új telefont, csak minket tesommal mindig fontosabbnak tart, ezért kell hogy en mostmár így 18 évesen ot tartsam fontosabbnak
Itt van iPad 4 106 ezerért, meg tudod venni.
Itt még olcsóbb. Ha nem ragaszkodsz újhoz, akár a telefon ára is kijöhet a pénzedből, főleg, ha megbeszéled nagybátyáddal, hogy adja oda a kiegészítést a két készülékre.
Nagyon rendes tőled, hogy így gondolkodsz, tök jó volt ezt olvasni. Remélem, sikerül mindkettőtöknek megfelelő kütyüt találnod!
Az, hogy szeretnél valamit egyáltalán nem bűn. Normális emberi érzés. Az, hogy bűntudatot érzel, mert az anyagi helyzetetekben anyukádnak is szüksége lenne telóra pusztán csak annyit jelent, hogy empatikus vagy vele szemben. Nem szabad rosszul érezned magad attól, hogy szeretnél magadnak valamit. Ha az én gyerekem lennél valószínűleg nagyon boldog lennék, hogy gondol rám a fiam/lányom :)
Hogy mit is tégy? Azt, amit jobban szeretnél. Itt nincs jó vagy rossz döntés. Úgy gondolom azt tanácsos nézni, hogy melyik döntésed után fájna kevésbé a szíved. Ha anyukádnak veszed meg a telefont vagy magadnak.
Nagyon kedves gondolat ez tőled. Ne emészd magad ha nem tudod jó szívvel anyukádra költeni a fizetésed, hiszen célod volt vele, megvolt miért dolgozol, és most el kell vetned egy vágyad.
Először is tedd helyre magadban, hogy nem lesz ipaded. Hagyj egy kis időt magadnak, hogy meggyászolhasd a dolgot :) Nézz szét hogy milyen telefont vennél anyudnak, azt is vedd figyelembe, milyen funkciókat használna ki rajta. Nyilván ha csak telefonálásra, sms-ezésre és nyomkodós játékra kell, akkor nem érdemes csúcskategóriát választani, ő jó esetben már kinőtt a villogásból, nem a legdrágábbat szeretné.
Számold ki, mennyi pénzed marad magadra, hiszen megérdemelsz egy kis jutalmat legalább a szorgos munkádért. Tűzz ki magad elé új célt: elmész a maradékból bulizni, veszel egy jó cipőt, egy héten át csak pizzát rendelsz, te tudod, mit szeretnél...
Ha mindez megvan, és továbbra sem szeretnéd legbelül anyukádra költeni azt a pénzt, akkor viszont ne költsd rá. Tudta jól, mivel jár a gyereknevelés, és neked is lesz éppen elég időd még, hogy áldozatokat hozz a családodért. Ha eljön az ideje, menni fog anélkül is, hogy rosszul éreznéd magad. Kiszúrni magaddal azért nem kell.
Szia!
Olyan jo volt ezt olvasni!
Szerintem vedd meg Anyukadnak a telefont. Gondolj arra, mennyit dolgozott a tizenhatom ev alatt ertetek es hogy orulne!
Aztan meg gondolj arra, hogy ha megvenned magadnak az iPad-et, milyen rossz lenne arra gondolni, hogy kihagytad azt az alkalmat, hogy meglepd.
Amugy az onzoseg nem rossz, egy szintig jo. Ne emeszd magad emiatt, hisz kemenyen dolgoztal. Igen, jo lenne az az iPad. De adni Anyukadnak megjobb lesz!!!
Egyrészt megdolgoztál azért a pénzért,ahogy anyukád is megdolgozott a pénzért.
Ha veszel magadnak új telefont,akkor a régit anyukádnak tudod adni:D
Ha anyukád 120 ezerből nevelt titeket, nekem nem lenne pofám megvenni egy iPad-et sok pénzért. Meg felesleges is.
Hardveraprón nézzél jó kis telefonokat, pl Samsung3, Samsung4, és akkor vegyél egyet magadnak is, meg anyukádnak is.
Önző gondolataidat hogy kergesd el? Gondolj arra, anyukád nagyon szeret, nem lehet neki egyszerű 120 ezerből megélni, titeket felnevelni! (Tudom, mert én is ennyi pénzből élek 2 gyerekkel, 8 éve)Amit tud, megad neketek, magára nem költ...viszonozd, ő is örülni fog, és neked is jó érzés lesz.
De lepd meg, mert ha előre elmondod, nem fog belemenni!
Nincs annyi pénzem, hogy mindkettőt megvehessem. Anyának el olcsóbb okostelefont szereznék venni.
Viszont én csak a Mac-re esküszöm, nem szeretnek semmit ami androidos, ezért is dolgoztam ennyit a nyáron, hogy tudjak venni magamnak egy iPad Mini Retina-t. Rendes nagy iPad-re nem lett volna pénzem.
Tudom hogy anya örülni fog, de így is nehéz feladni azt az almot ami mar régen bennem van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!