Hogyan legyen több önbizalmam?
Első lépés: Ne foglalkozz avval amit mondanak. Ha cseszegetnek te meg nem reagálsz (mintha ott se lennének) akkor egy idő után abbahagyják, mert unalmas lesz.
Második lépés: Ha ez már jól megy és ki tudod zárni őket, akkor már nem fognak annyira érdekelni, szóval dolgozhatsz azon, hogy legyen önbizalmad és ne csak tettesd hogy nem érdekel, hanem tényleg ne is érdekeljen. Ez nem egyszerű. De gondolj végig minden rosszat amit mondanak és hitesd el magaddal hogy nincs igazuk. Keress valamilyen emléket ami igazolja, hogy nincs igazuk. Minden nap mondj valami motiválót a tükörbe magadról :pl "erős vagyok" "okos vagyok" stb.
Harmadik lépés: ha még mindig vissza akarsz neki vágni(ami szerintem nem ajánlatos) akkor itt van rá az idő. De én hanyagolnám a helyedben. Sokkal elegánsabb és értelmesebb szimplán ignorálni őket. Pont ahogy a szólás mondja: "okos enged, szamár szenved" (még ha nem is pontosan ilyen szituációkra használják, de alapjaiban az elv ez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!