Sok amerikai filmben a feketék miért gúnyolják ki a fehéreket? Elfogadott ez ott?
Láttam már jó pár filmek,ahol a négerek kigúnyolják a fehéreket. Ezt viccesnek tekintik,de fordított esetben,már rasszizmus lenne.
Ez van néhány filmben,de a valóságban is ez a helyzet?
Sok fekete gyűlöli a fehéreket? Mennyire tudnak beilleszkedni a társadalomba?
A négerek átlag IQ-ja kb 30 ponttal alacsonyabb a fehér ember átlagos IQ-jánál.
Mivel emiatt a társadalomba se tudnak beilleszkedni, így a nagy többség számára marad az alja munka, a bűnözés, vagy a szociális ellátás.
És még egy dolog marad nekik, a gúnyolódás, mert mást úgyse tudnak csinálni.
A fehérek meg úgy vannak vele, hagy gúnyolódjanak, az még nem kerül pénzbe... :)
Szeretik sokan azt mondani, hogy rasszizmus csak elnyomó rasszok, etnikumok részéről lehet, tehát ha egy fekete gúnyol egy fehéret, az max. "előítélet". Szerintem ez baromság.
De pont így van ez, mint itthon fehér vs. cigány. A cigány tudja, hogy a rasszizmuskártyával vissza lehet tartani a fehéreket és az igazságszolgáltatást is, ezért ugyanígy folytatja a fehér fikázását, aztán ha vki beszól, akkor "ezt azért, mert cigány vagyok?".
Van pl. a Buzzfeed oldal, ott azért volt pár videó, hogy fekák kérdeznek fehérektől, ázsiaiak kérdeznek fehérektől... minden kérdésből süt az, hogy "mi menőbbek vagyunk" meg "minden fehér rasszista"... de nem csináltak volna egy olyan videót, ahol ugyanez fordítva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!