Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Asperger-szindrómám van?

Asperger-szindrómám van?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időkben egyre inkább kezdek gyanakodni, hogy asperger-szindrómám van. Mindig is más voltam, nem értettem magam, de ahogy rátaláltam a betegségre interneten nagyon sokmindenben magamra ismertem. Hova kell elmennem, ahol orvosilag is felállítják a diagnózist? Pénzbe kerül? 18F

2015. júl. 31. 22:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! Mindig jó megismerni a másik oldal véleményét is (elég erősen materialista vagyok), hiszen több szem többet lát. :)

Ezt a naplóírást nagyon jó ötletnek tartom. Sok embertől hallottam már, hogy milyen jó hatással tud lenni az emberre, de eddig nem igazán tartottam az én műfajomnak. Talán megfordul az érme. :)

Egyébként repülőmérnök szeretnék lenni, és most épp a palacsintán jár az eszem. :D

2015. aug. 1. 13:45
 12/14 anonim ***** válasza:
51%

Remélem sikerül egy jó palacsintát elérni, jó étvágyat!

Szép terved van, remélem sikerül, matek-fizika biztos jól megy.

A szellem nem anyagi, az ember szellem-lélek-test. A lélek mondhatni közvetítő a szellem és a fizikai test között - az fáj, szenved, örül, attól függően, hogy az anyagba merülő szellem és a fizikai test kapcsolata hogyan alakul. Az egész tudati eredetű. Egy materialista lélekgyógyász nem tud érdemben segíteni- hisz a test szintjéről nem látható be ez, itt fel van cserálva az ok-okozat. Tudati hatás (az ok) hormonok és egyéb fizikai jelenség (okozat). Kicsit erőltetett hasonlattal: a repülő csavarja nem tud mit kezdeni, ha meglazult és hibás. A mérnök / szerelő magasabb tudatállapot szinten rálát és tud segíteni. A mat er.pszichol/elmegyógyász rendszerint az ember markába nyomja a szert- antidepresszánst - vagyis a maga anyagi szintjén oldaná meg, ami nem megy, csak elnyomja, akkumulálja a bajt.

Karl Jaspers, a filozófus pszichiáternek tanult, és leírja egy helyen, gyakorlaton leült a beteg mellé beszélgetni. A főorvos ráförmedt: beteggel nem beszélgetünk, beállítjuk a gyógyszerét. El is hagyta ezt a területet, mert Freud óta sajnos ez a materialista hozzáállás az elfogadott és hivatalos eljárás. Egy jó cikk, elég nehéz, de ha végigküzdi magát valaki, megértheti, miért nem jó ez:

[link]

A napló - melybe minden érkező gondolatot leír az ember a napi élményekről, vagy csak úgy, ami aznap felmerült, nagyon jó. A tudatnak, a világ-, ön- és Istenmegismerésnek (ez a 3 nagyon összetartozik ám:) sokkal nagyobb része dolgozik,fejlődik ez alatt, mintha csak úgy heverészve, csapongva, lebegve, asszociálva gondolkodunk. Megfogalmazás, leírás (ezt kézzel jó írni, jó kis töltőtollal, egy füzetbe) Amikor én 20N voltam a már említett hasonló gondokkal az egyetemi pszichiáterhez mentem (mert az ingyenes) - és meg is kaptam a gyógyszereket. Örülök, hogy akkor nem ezt az utat választottam, egy önelvesztéssel járt volna, önfeladással, mert ez egy ördögi lehúzó spirál, egyre több és több szer kell, hogy eltompulva ne érezze a lélek a fájdalmát.

Írtam a gondolataim, rajzoltam/festettem sokat - és javulni kezdett... ez tehát egy képességfejlesztési folyamat - mint a rajzolás, zenélés, sport, vagy - látszólag nem ide tartozóan - egy nyelv elsajátítása, hogy képes legyek azon megszólalni.

Az ilyeneknél fontos: a napi ritmus. Tehát naponta - akár csak 1-2 sort írni jó. Naponta 10 percet gyakorolni egy hangszert, nyelvet jobb, mint egy héten 1x 4 órát foglalkozni vele. Ezzel a gyakrolati megjegyzéssel zárom, remélem tudtam segíteni. Ügyes légy! -aa-

2015. aug. 1. 14:40
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a törődést, a sok jó tanácsot! :)
2015. aug. 2. 11:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Itt látok először olyat hogy nem kap hajba egymással a materialista és a nem materialista, örülök hogy vannak még értelmes emberek :D

Kérdező, mivel nagykorú vagy, neked már pénzbe kerül, de azt sajnos nem tudom megmondani mennyibe. Diagnosztizálni orvos tud, nézelődj az Autizmus alapítványnál pl.

Illetve hozzászólnék annyiban 65%-os válaszaihoz, hogy az ember írásából nem feltétlenül derül ki, hogy aspergeres-e vagy sem. Tapasztalatból mondom, ismerek több srácot is a spektrumról, és több mint felükön legfeljebb élő beszéd közben érezhető bármi furcsaság. Nekem meg az írás az egyik legrégebbi hobbim, és eddig mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam, pedig én is aspergeres vagyok.

És mintegy utóiratként: a naplóirást én is javaslom! Egyrészt el lehet vele ütni az időt, másrészt néha jó "kiírn" magadból a dolgokat, és ráadásul érdekes tud lenni ha visszaolvasod az évekkel korábban írt bejegyzéseidet. :)

2015. aug. 2. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!