Miért nem tudnak az emberek így gondolkodni az egészségről, mint Bolíviában? (McDonald's)
Nekem ez nagyon tetszett, de igazuk is van. Nem esznek meg mindenféle gyorséttermi, ismeretlen eredetű és anyagú szemetet, és nem is költenek ilyen vackokra. A McDonald's Bolíviában emiatt masszívan veszteséges volt, és kivonultak.
Máshol meg "trendi a mekizés" meg nem tudom, holott iszonyat egészségtelen, és káros. Persze tudom, mindenki azt eszik, amit szeretne.
De ha egy szegény országban, ahol az őslakosok vannak többségben (kb 60%) ilyen felelősségteljesen tudnak gondolkodni, ami az evést illeti, akkor a fejlettebb országokban miért nem?
Mi a véleményetek erről a cikkről, és az esetről? Ti hogy látjátok?
Vagy itt is kezdenek az emberek elfordulni ettől a szennytől?
Naturahírek? Mekkora szar egy oldal ez?
Boliviából 2002-ben vonult ki a Mc Donalds és nem azért, mert a helyiek nem eszik meg az "egészségtelen" kajájukat, mert igényesebbek annál, hanem szimplán a Meki hiába próbált, nem tudott alkalmazkodni a helyiek szája ízéhez, akik inkább az utcán veszik a kétes higiénés árusoktól a hambit, nem a mekiben. A kétes higiénét úgy értsd, hogy UNDORÍTÓ. A bolíviaiak oda köpnek, hugyoznak az utcán, ahova kedvüktartja, sok utca étkezdébe jobb be se menni, de enni végképp nem kell ott, mert hiába zabálnak ott a helyiek, téged elölne a fosás, ha megpróbálkoznál vele, mert a higiéniáról fingjuk sincs és nem is érdekli őket. A piacaikon dög melegben hűtés és minden nélkül árulják a halat, húst, mindent. Igazi visszamaradott nincstelen nép, pont hogy nem nagy tudatos fogyasztók, akik okosságból és igényességből nem esznek a mekiben. Azon kívül 3 dollár volt egy menü a mekiben de La Pazban a harmadából tudtak enni a retkes kifőzdékben.
Egyébként ennek ellenére újra visszatért a meki az országba 13 év után, és egy-egy bolíviai fejes izgatottan is nyilatkozott arról, hogy végre megint lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!