Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudnak az emberek...

Miért nem tudnak az emberek így gondolkodni az egészségről, mint Bolíviában? (McDonald's)

Figyelt kérdés

[link]


Nekem ez nagyon tetszett, de igazuk is van. Nem esznek meg mindenféle gyorséttermi, ismeretlen eredetű és anyagú szemetet, és nem is költenek ilyen vackokra. A McDonald's Bolíviában emiatt masszívan veszteséges volt, és kivonultak.

Máshol meg "trendi a mekizés" meg nem tudom, holott iszonyat egészségtelen, és káros. Persze tudom, mindenki azt eszik, amit szeretne.


De ha egy szegény országban, ahol az őslakosok vannak többségben (kb 60%) ilyen felelősségteljesen tudnak gondolkodni, ami az evést illeti, akkor a fejlettebb országokban miért nem?


Mi a véleményetek erről a cikkről, és az esetről? Ti hogy látjátok?

Vagy itt is kezdenek az emberek elfordulni ettől a szennytől?



2015. júl. 16. 14:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Bár, az emberi jogokkal is ennyit foglalkoznának...
2015. júl. 16. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Miért? Vagy ez hogy jön ide?
2015. júl. 16. 14:50
 3/11 schocko ***** válasza:
65%
Egyáltalán ez a táplálkozásdolog túl van lihegve...még megközelítőleg sem olyan fontos, mint ahogyan azt sokan képzelik...megnézném én mit szólnának sokan, ha a pár száz éve élt őseik ételeit kellene enniük...a mekizés azért jó, mert olcsó és gyors, s ha megeszel 4 hamburgert, akkor jóllaksz, míg más, 4 eurós gyorskajával nemigen...semmivel nem egészségtelenebb, mint akármi más...lehet ellenpéldákat hozni, majd megmondom az miért "szenny"...
2015. júl. 16. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
A Meki olcsóóó??? E?!
2015. júl. 16. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

Ja, és a gyorsaságról: Én még nem voltam úgy Mekiben, hogy ne kelett volna 20 percet sorban állni.

20 perc alatt megfőzök egy főzeléket feltéttel, és abből egy adag 150 Ft-ra jön ki, amennyiveé jól laksz.

2015. júl. 16. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 schocko ***** válasza:
Németországban olcsó...nincs tőle olcsóbb, csak a Burger King (1 centtel/hamburger)...
2015. júl. 16. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyetértek shokóval. Amit egészségesnek mondanak, az ééppen olyan üzlet, mint a mekis kaja. Csak más a haszonélvezője.

Nagyanyáink azt ették, ami volt a kertben, vagy az üzletekben, a tejtől- szalonnától kezdve a tojásig, mindenféle húsokig, és egészségesebbek vottak, mint ma az állítólag egészséges kaját evők.

2015. júl. 16. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Árpád, te vagy az?
2015. júl. 16. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

"Nem esznek meg mindenféle gyorséttermi, ismeretlen eredetű és anyagú szemetet, és nem is költenek ilyen vackokra."

Ismeretlen anyagú? Van fogalmad róla, mennyi előírásnak kell megfelelnie egy ilyen élelmiszerláncnak? A piacon kevésbé ismert eredetű kaját kapsz. Fogalmad sem lehet róla, hogy mivel permetezték és hasonlók.

És miért vacak? Kaja. Ehető. Finom. Ja, hogy nem a legegészségesebb? Nézzük meg nyugodtan a jó zsíros magyar konyhát, az sem jobb ám.

Havonta-kéthavonta betévedek haverokkal a Mekibe, eszek egy krumplit meg egy burgert, mert ízlik. Tudod, mi bajom van? Elárulom: Semmi. Télen elkaptam egy vírust és volt vérvétel, vérnyomás, stb. vizsgálat. A lázat leszámítva tökéletes volt minden érték, pedig a gyilkos Mekiben eszek...


"De ha egy szegény országban, ahol az őslakosok vannak többségben (kb 60%) ilyen felelősségteljesen tudnak gondolkodni, ami az evést illeti, akkor a fejlettebb országokban miért nem? "

Elolvastad a cikket? Ezt írja: "A bolíviaiak egyszerűen nem bíznak az olyan ételben, ami ilyen rövid idő alatt elkészül."

Szóval egyáltalán nem felelősségteljesebbek, hanem őslakosként szembesültek valami újjal, amiről fogalmuk sincs. Ha egy őserdei embernek elviszel egy lézeres tollat vagy bármi technikai kütyüt, először félni fog tőle, mert nem érti. Nem véletlenül írja a cikk, hogy a dokumentumfilmben a kulturális okokat találták meghatározónak.


"És hogy a hozzávalók közt: azodikarbonamid- liszt-fehérítő is fellelhető, amit gyakran használnak műanyag gyártásakor?"

És azt tudtad, hogy a konyhasóban van klór, amit tisztítószerként használnak?


A véleményem a cikkről ugyanaz, mint a hasonló szintű oldalak, hasonló szintű cikkeiről: Ferdítenek, dolgokat kihagynak és hasonlók. Az újságírás mélye. Rengeteg hazugság van ezeken az oldalakon.

Az pedig szomorú, hogy ilyen oldalakra igény is van... Oda kell rakni valahova, hogy "alternatív" vagy "nagy titok" meg hasonlók és egyből ugrik rá egy tömeg. A szabadonébredőkre legalább már kitették, hogy azért az orvost sem árt megkérdezni arról, amit írnak... Szerinted miért?

2015. júl. 16. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Kit érdekel ez? Mindenki tudja, hogy rohadt egészségtelen, ahogy lassan már minden.

Aki normális életet él és jó a genetikája az, ha néha néha mekizik semmi baja nem lesz, aki meg van olyan hülye barom, hogy állandóan ilyeneket zabáljon annak ellenére, hogy kövér vagy esetleg más baja is van, akkor az így járt.

Azért normálisan és tudatosan élni sem ártana, nem mindig az ilyen gyorséttermeket kéne szidni, hanem az ostoba gondolkodni képtelen embereket.

2015. júl. 16. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!